Chelsea-skalpra vágynak Manchesterben

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 24. 12:53
Sorozatban nyolc bajnokit nyert a címvédő, azokon a találkozókon harmincnyolc (!!!) gólt szerzett és mindössze egyet kapott! A Chelsea legutoljára a Premier League 2009-2010-es szezonjának 35. fordulójában szenvedett vereséget, a Tottenham bravúrját azonban szombaton meg akarja ismételni a szigetország egyik, ha nem a legtehetősebb együttese. A Manchester City szurkolói epekedve várják a nagy rangadót, még akkor is, ha kedvenceik nem muzsikálnak fényesen a mostani idényben. A fővárosi riválisnál sem fenékig tejfel az élet a győzelmek után, több kulcsember sem állhat Carlo Ancelotti menedzser rendelkezésére. Kisebb-nagyobb sebekből vérzik a két csapat, de így is garantálható, szombaton kora délután (KEZDÉS: 13.45 Ó - SH-ÉLŐ) remek kilencven perc vár az angol futball szerelmeseire.


 

AZ EGYMÁS ELLENI MÉRLEG:
  Manchester City-győzelem döntetlen Chelsea-győzelem
Bajnokság 41 36 53
FA Kupa 2 0 1
Ligakupa 1 0 1
Más sorozat 0 0 2
Összesen 44 36 57

Érdekesség, hogy a legutóbbi szezonban a City hazai pályán és idegenben is felülmúlta a bajnokcsapatot. Ez még akkor is váratlan bravúrnak számított, ha mindenki tudhatja, akkoriban már fürödtek a pénzben a manchesteriek. Tavaly december 5-én az iparváros fiai vendéglátóként 2-1-re győztek Emmanuel Adebayor és Carlos Tévez találatával, előtte nyolcas sikersorozatot produkáltak a londoniak…

Tény, a mostani erőviszonyokat nem érdemes összehasonlítani, talán még a legutóbbi bajnoksággal sem. A City ugyanis elképesztő ütemben izmosodik, legalábbis nevek tekintetében. A pályán még nem igazán mutatkozik meg, hogy milyen bivalyerős csapattal számolhat Roberto Mancini, hiszen a manchesteri együttes hátránya öt forduló után már hét pont a listavezető címvédővel szemben.

Az is igaz, hogy picit csalóka a Chelsea eredménysora, ugyanis a top4 többi tagjával ellentétben még nem játszott rangadót. A mostani szupertalálkozó pedig nem a legjobbkor jön az Ancelotti-együttesnek, hiszen sérülés miatt – nagy valószínűséggel - hiányzik majd Frank Lampard, Salomon Kalou, Josszi Benajún és Gael Kakuta. Igaz, az utóbbi hármas nem tartozik a kezdőcsapat tagjai közé, de a kispad tagjaira is fontos feladat várhat(na) szombaton.

A hazaiaknál sincs minden rendben, a viszonylagos eredménytelenség mellett más is aggasztja Roberto Mancinit.

„Sajnos a keret még nem rendelkezik azzal a győztes mentalitással, mint a nagycsapatok. Keményen kell dolgoznunk, hogy változzon a helyzet. Hatalmas probléma, hogy voltak olyan játékosaim, akiket az érdekelt a legjobban, hogy mit csináljanak a szabadnapjukon…” – árulta el az olasz tréner.

Pedig a Manchester Citynél tényleg tejben-vajban fürösztik a futballistákat, a dúsgazdag tulajdonosi kör minden igényt kielégít. Cserébe „csak” annyit vár, hogy a lehető leghamarabb kerüljön az együttes Anglia és Európa topcsapatai közé.

„A szabadnapra koncentráló játékosaimat ki kellett cserélnem olyanokra, akiket az érdekel, miként tudnák legyőzni a Chelsea-t, majd az Arsenalt, legvégül pedig a Manchester Unitedet! Ők ezért hajtanak minden nap! Persze, ők is kapnak szabadnapot, de ők akkor sem felejtik el céljaikat. Korábban rossz mentalitású futballisták voltak ennél a klubnál, most lassan változik a helyzet. A téves úton járó játékosok már távoztak, az újaknak pedig azt mondtam, mostantól nincs igazi szünnap. A topfutballisták szombaton a Premier League-ben, kedden pedig a Bajnokok Ligájában szerepelnek. Nincs idő a pihenésre! Persze, egy napot eltölthetsz azzal, hogy csak masszíroztatod magadat, ennyi kell a regenerálódáshoz, de fejben akkor is a pályán kell lenned” – jelentette ki Mancini.

Az idén 170 millió fontért erősödő kisebbik manchesteri gárda a West Bromwich Albiontól kapott ki a Ligakupában szerdán, s Mancini vezetőedző a héten elégedetlenségének adott hangot, mert a kevés lehetőséghez jutott futballisták nyilvánosan bírálták válogatási módszereit.

„Én is  futballoztam, megértem, ha egy kispados boldogtalan, mert nem lép pályára – jegyezte meg az edző. - Ugyanakkor fontosnak tartom megértetni a labdarúgókkal, hogy trófeákat szeretnénk nyerni, de úgy nem lehetünk a legjobbak, ha két-három naponta panaszkodnak a médiában, mert nem játszanak.”

A válogatott szélső, Shaun Wright-Phillips mostanában nem számít stabil alapembernek, de elszántan küzd azért, hogy mindig szóhoz jusson. A villámléptű szélső már napok óta a Chelsea-re készül, azt is tudja, a City miként tudná megfricskázni korábbi munkaadóját.

„A legutóbbi szezonban Carlos (Tévez) alaposan megnehezítette az életüket. Azóta pedig még jobban beilleszkedett a csapatunkba -” mondta SWP utalva arra, hogy az argentin csatár a 2009-2010-es szezonban háromszor vette be a Chelsea kapuját. - Szerintem most is megismételheti tavalyi bravúrjait. Carlos biztosan megpróbálja és ehhez segítséget is kap majd a csapattól. A srácok nagyon élvezik, hogy ő a kapitány, és őt is boldoggá teszi a feladat.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu