Cegléd: a Fradi után Vácon is döntetlen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 16:36
A Vác hazai pályán 2-2-s döntetlent ért el a jó erőkből álló Cegléd ellen a labdarúgó NB II Keleti csoportjában a tizedik fordulóban. A hazaiak korán hátrányba kerültek, majd fordítottak, végül azonban be kellett, hogy érjék egy ponttal.


LABDARÚGÓ NB II, 10. FORDULÓ
VÁC-ÚJBUDA – CEGLÉD 2–2 (1-1)
Vác, 300 néző. V: Arany (Kovács P., Péter)
VÁC: Sztankó - Horváth T., Tányéros, Kovács P., Laki – Gáspár, Farkas P., Hegedűs Cs. (Kövesdi, 74.) – Margitics (Kocsis D., 56.), Rob (Kocsis G., 70.), Vén. Vezetőedző: Tóth János
CEGLÉD: Sánta – Miklósvári, Buzás, Villányi, Kenderes (Juhász, 83.) –, Horváth D., Ramos, Barna, Selei (Lendvai, 75.) – Szabó Z., Medgyesi (Leskó, 88.). Vezetőedző: Soós Imre
Gólszerző: Rob (18.), Kovács P. (11-esből, 47.), ill. Szabó Z. (6.), Horváth D. (58.)
Sárga lap: Rob (55.), Hegedűs (64.), Kocsis G. (84.), ill. Buzás (55.), Miklósvári (86.)


A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 10. fordulójában a nyolcadik helyezett Vác, a negyedik Ceglédet fogadta. Azt a gárdát, amely az előző fordulóban döntetlent harcolt ki a Ferencvárossal szemben. Igaz, mióta Tóth János lett a hazaiak trénere - két forduló óta -, hat pontot szereztek a Duna-partiak.

 

Sokáig nem óvatoskodhattak a csapatok, mert Arany Tamás játékvezető a hatodik percben közvetett szabadrúgást ítélt hazaadás miatt az öt és feles vonalától a vendégek javára. A legurított labdát éppen az egykori váci Szabó Zoltán lőtte a gólvonalról kiugró játékos helyén a kapu közepébe (0-1).

 

A gyors találat megzavarta a hazaiakat, mert az elkövetkező percekben egy gyatra kapuskirúgás és több védelmi megingás is borzolta a hazai szurkolók idegeit. Ezek után szinte derült égből jött az egyenlítés a 18. percben, miután Rob vehetett át túlságosan egyedül egy labdát a 16-os előterében, majd a kapu felé fordulva, szinte álló helyzetből lőtt a kapu bal felső sarkába (1-1).

 

Ez a találat meg feldobta a hazaiakat, akik Vén révén néhány perccel később akár fordíthattak is volna. Persze kisebb-nagyobb lehetőségek a másik kapu előtt is akadtak. A félidő utolsó percében például a 16-oson belül adtak el egy labdát a hazaiak, amit Kenderes lőtt centikkel a kapu mellé.

 

Ha lehet, a második játékrész még pörgősebben indult, mint az első, miután a második percében Hegedűs tört előre a bal oldalon, majd a 16-oson belülre érve egy védő szorításában elesett. Arany játékvezető – némi jóindulattal – a 11-es pontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó pedig Kovács Péter volt, aki a jó irányba vetődő kapus keze mellett a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).

 

Ezt követően a inkább a játék küzdő jellege dominált: rengeteg szabálytalanság tördelte a játékot, ami végül az 55. percben tetőzött, amikor Rob buktatta Buzást, ami után mindketten sárga lapot kaptak: előbbi a szabálytalanságért, utóbbi pedig kakaskodásért. Három perccel később jött az egyenlítő gól is: egy bal oldali akció végén a középre adott labdát Horváth Dávid csúsztatta a rövid oldalról, négy méterről a kapu jobb alsó sarkába (2-2).

 

A gólt követően megint a szabálytalanságok kerültek előtérbe, igaz mindkét kapu előtt adódott egy-egy nagyobb lehetőség is, az eredmény azonban már nem változott. A döntetlen teljesen meg is felelt a játék képének.

 

EDZŐSZEMMEL

Tóth János: - Remek játékerőkből álló, jól felkészített ellenfél ellen igazságos döntetlen született.

Soós Imre: - A helyzetek alapján gólokkal nyerhettük volna a mérkőzést, így viszont talán van esélyem, a félévi edzői vizsgáimat letenni Tóth János tanár úrnál.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu