Cechet hidegen hagyja a vereség

Szerző: MTILétrehozva: 2012. június 2. 12:12
Bár a labdarúgó Európa-bajnokság főpróbája a cseh válogatottnak nem sikerült, csüggedésre nincs semmi ok - írja a szombati prágai sajtó a vendégsikert hozó pénteki Csehország-Magyarország (1-2) felkészülési mérkőzést kommentálva.


 

„A Magyarországtól elszenvedett vereség nem ingathatja meg önbizalmunkat, ebben biztos vagyok. Fölényben játszottunk, de eredménytelenül. Felesleges, olcsó gólokat kaptunk. Le kell vonnunk a tanulságokat a mérkőzésből" - állítja Michal Bílek cseh szövetségi kapitány.

Bílek szerint „a magyarok elsősorban a védelemre összpontosítottak, és nem engedtek kibontakozni minket". Ugyanakkor megdicsérte a magyarok fizikai és taktikai felkészültségét. Megjegyezte: nem valószínű, hogy az Eb-n bárki is olyan játékstílust választana, mint pénteken a magyarok.

„A vereség semmit nem jelent. Egyszerűen nem volt szerencsénk, de csak felkészülés volt" - mondta a Lidové Noviny című lapnak Petr Cech, a csehek kapusa. „Jobb, ha az ilyen balszerencse a bajnokság előtt történik, legalább tudatosítjuk, mire kell figyelnünk" - tette hozzá. Úgy vélte: a cseh csapat egészében véve jól játszott, és semmit nem engedett meg a magyaroknak.

„Nagyon rosszul sikerült a cseh válogatottnak az Európa-bajnokság főpróbája. Az, hogy a Magyarország elleni mérkőzésen tartósan fölényben játszottak és számos helyzetük volt, semmit nem jelentett, mert ráfizettek a mérkőzés elején tanúsított fölényeskedésükre, illetve a végén Hubník hibájára. A magyarok mindkét hibáért büntettek, ami Bílek csapatát hidegzuhanyként érte. A cseh válogatottat most csak az a régi mondás vigasztalhatja, hogy a rosszul sikerült főpróbát sikeres bemutató fogja követni egy hét múlva Oroszország ellen, már az Európa-bajnokságon" - írja a Právo.

A szombati prágai lapkommentárok szerint a mérkőzésnek nagyon jó volt a hangulata és tetszett a nézőknek. „Bár a cseh válogatott a mérkőzés vége előtti hibával elveszítette a mérkőzést, a nézők vastapssal kísérték a csapatot az öltözőbe, mert jó teljesítményt nyújtott" - jegyzi meg a Mladá Fronta Dnes.

„A mérkőzés légköre nagyszerű volt. Bízom abban, hogy a nézők ilyen hangulatot, légkört teremtenek az Európa-bajnoki összecsapásokon is" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A cseh labdarúgó-válogatott vasárnap utazik Wroclawba, ahol elsőként Oroszország csapata ellen lép pályára jövő pénteken. A sajtó szerint több mint tízezer cseh szurkoló készül a mérkőzésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dzsudzsák: Jót tett a lelkemnek a gól
Dzsudzsák Balázs elismeri, az elmúlt fél év hányattatásai után megkönnyebbült a csehek elleni góllal, és elégedett, hogy két helyzetből sikerült megverni idegenben egy Európa-bajnoki résztvevőt. A magyar győzelem negatív...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Prágában vertük az Eb-résztvevő cseheket
A magyar válogatott kétszer lőtt kapura, ehhez képest 2-1-re legyőzte az Európa-bajnoki résztvevő Csehországot felkészülési mérkőzésen, ráadásul Prágában. Dzsudzsák Balázs sunyi szabadrúgását még sokáig fogják ismételni, Gyurcsó...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu