Dzsudzsák: Jót tett a lelkemnek a gól

Szerző: SHLétrehozva: 2012. június 2. 11:10
Dzsudzsák Balázs elismeri, az elmúlt fél év hányattatásai után megkönnyebbült a csehek elleni góllal, és elégedett, hogy két helyzetből sikerült megverni idegenben egy Európa-bajnoki résztvevőt. A magyar győzelem negatív hozadéka, hogy Juhász Roland vádlija beszakadt, felépülése néhány hetet vesz idénybe.


 

A magyar válogatott noha mindössze huszonegy százalékban birtokolta a labdát Prágában, két helyzetét egyaránt értékesítette, és 2-1-re legyőzte az Eb-induló Csehországot.

Dzsudzsák Balázs számára különösen értékes a siker, az utóbbi idők megpróbáltatásai alaposan kikezdték a Dinamo Moszkva középpályásának önbizalmát.

Találatát alighanem számos külföldi csatornán levetítik, a Chelsea sztárkapusát, Petr Cechet ritkán lepik meg ennyire.

„A gólom előtt a bíróval lekommunikáltam, hogy nem kell sípszóra várni, a csehek pedig nem voltak felkészülve a lövésre. Úgy gondolom, az ilyen mérkőzéseken kell elővennünk a klasszis megoldásokat, és nem azon gondolkozni, hogy ki az ellenfél, vagy ki áll a kapuban.”

„Jót tett a lelkemnek ez a gól, az utóbbi félévben ugyanis nem sokszor találtam be, szerencsére most egy gólpassz is összejött. Két helyzetünk volt a mérkőzésen, és mindkettőt könyörtelenül kihasználtuk, le a kalappal a csapat előtt!”

„Az idei első mérkőzésünk, Győrben a bolgárok elleni találkozó nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, és nagyon szerettük volna bizonyítani, hogy csak egyszeri botlásról volt szó, bízom benne, hogy ez a siker Juhász Roland gyógyulását is megkönnyíti majd” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Dzsudzsák.

Való igaz, Juhász számára keserű emlék marad az összecsapás, mert bár 71. válogatottságával megelőzte Nyilasi Tibort az örökrangsorban, előbb büntetőt kapott róla a magyar csapat, majd sérülés miatt le kellett cserélni a kapitányt. Hétfőn bizonyosan nem lép pályára.

„Sajnos az utóbbi időszakban komolyan sújtanak bennünket a sérülések, az első vizsgálat alapján úgy tűnik, Rolandnak beszakadt a vádlija, ezért a hétfői meccsen biztosan nem állhat a rendelkezésünkre, felépülése három-négy hétig is elhúzódhat” – mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után.

„Nehéz megmondani, hogy az írek ellen kire számíthatunk, a következő egy-két napban meglátjuk, a játékosok milyen állapotba kerülnek hétfőre. A győzelem azért segít a regenerációban, remélem, megfelelő állapotban kezdhetjük el az írek elleni mérkőzést.”

Gyurcsó Ádám alighanem epedve várja a találkozót azt követően, hogy első válogatott mérkőzésén mindjárt eredményes volt.

Erre a bravúrra legutóbb Horváth András volt képes, aki 2006 augusztusában az osztrákok kapuját vette be debütáló mérkőzésén. A mieink szintén 2-1-re győztek a grazi meccsen

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Prágában vertük az Eb-résztvevő cseheket
A magyar válogatott kétszer lőtt kapura, ehhez képest 2-1-re legyőzte az Európa-bajnoki résztvevő Csehországot felkészülési mérkőzésen, ráadásul Prágában. Dzsudzsák Balázs sunyi szabadrúgását még sokáig fogják ismételni, Gyurcsó...
Tovább a teljes cikkhez »
.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu