Carra: Szégyen, hogy külföldi a kapitány

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 6. 19:27
Szókimondó nyilatkozatot tett a Liverpool 33 éves legendája, Jamie Carragher, amelyben kifejtette, megalázó az angol futball számára, hogy külföldi szakvezető irányítja a nemzeti válogatottat. "Olyan ez, mintha leigazoltuk voltuk Buffont Anglia kapujába" - mondta a talkSPORTnak.


Carragher nem Fabio Capello személye ellen emelt szót, hiszen éppen az olasz mester volt az, aki bizalmat szavazott neki a 2010-es vb-keret összeállításakor, amikor szembesülnie kellett azzal, hogy Rio Ferdinandot nem viheti ki magával Dél-Afrikába. Sokkal inkább arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti válogatott nem az "igazolásokról" szól.

"Ha nincs jó menedzserünk, akkor javítanunk kell az edzőképzésen. Olyan ez, mintha csalnánk, és én ezt kicsit megalázónak érzem. Semmi bajom nincs Capellóval, csak szerintem ez így normális. Ha minden edző angol lenne a Premier League-ben, az egyben azt jelentetné, hogy angol mester nyeri a bajnokságot és az FA-kupát is. Régen voltak olyan trénereink, akik sorra gyűjtötték be a trófeákat, most a csúcs közelébe sem juthatnak. Hogy mást ne mondjak, a Chelsea-nél ott van a portugál Villas-Boas 33 évesen, pedig pár éven belül akár David Moyest is felfogadhatták volna a Chelsea-nél, vagy egy olyan angol trénert kinek jól jön ki a lépés egy szezonban, de így esély sincs rá. A válogatott pedig "hozott anyagból" dolgozik.

Capellót szerződtetni olyan, mintha azt mondanánk: 'Nem elég jó a kapusunk, hozzuk el Buffont Olaszországból'. A középhátvéd elismerte ugyan, hogy Capello kivéletes edző, aki már a kisugárzásával is sokat segíthet, Steve McClarennel ellentétben, de szerinte akkor sem lehet az a mottó, hogy "OK, akkor kerítsünk inkább egy külföldi edzőt."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu