Capello elégedett a látottakkal

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 10. 14:13
A Dánia elleni 2-1-es sikert követően az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello elégedettségének adott hangot. Leginkább a nagy nevek hiányában lehetőséghez jutó futballisták teljesítményét emelte ki, akik a későbbiekben akár rendszeres játéklehetőséghez is juthatnak a Háromoroszlánosoknál.


A szigetországiak legutóbb 2005-ben találkoztak a dánokkal, akik akkor 4-1-re ütötték ki őket, most azonban főleg a második félidőben nyújtott jó teljesítményüknek köszönhetően, sikerült visszavágniuk a hat évvel ezelőtti zakóért. Az öt és fél évvel ezelőtti meccs szintén barátságos találkozó volt, szintén a Parken-stadionban rendezték, viszont akkoriban még Sven-Göran Eriksson volt a vendégek szövetségi kapitánya.

"Elégedett vagyok az eredménnyel, s azoknak a játékosoknak a teljesítményével is, akik egyébként kevesebb lehetőséghez szoktak jutni." - kezdte a mérkőzés után az ITV-nek nyilatkozó Capello, aki úgy néz ki, igen kellemes problémákkal kell szembenézzen a jövőben, hiszen a debütáns Jack Wilshere, valamint Darren Bent és Ashley Young is remekül játszott szerda este Koppenhágában.

"Nem lesz könnyű választanom a futballisták között, hiszen mindannyian remek formában vannak. Remélem a helyzet nem fog változni a márciusi és júniusi selejtezőkig."

A legnehezebb helyzetben talán a támadósor összeállításakor lesz majd az olasz mester: "Wayne Rooney, Darren Bent, Andy Carroll, Jermaine Defoe és Peter Crouch személyében hasonló formában lévő támadók állnak a rendelkezésemre, közülük kell majd választanom a későbbiekben."

A felsoroltak közül a dánok ellen Darren Bent végig a pályán volt, aki jó benyomást tett a mesterre - Rooneyt egyébként a félidőben cserélte le Capello: "Gólt szerzett, s jó esélye volt megszerezni második találatát is. Összességében jól játszott, sokat segített a többieknek."

"Csakúgy, mint Jack (Wilshere). Nem volt könnyű dolga az első félidőben, hiszen a dánok nagyon megdolgoztattak minket, sokat futottak, de volt önbizalma. Elégedett vagyok a produkciójával - mondta a kapitány, ám arra a kérdésre, hogy az Arsenal tehetsége a jövőben rendszeresen is helyet kaphat-e a csapatban, nem tudott egyértelmű választ adni: "Ez a következő hónapokban fog eldőlni. Még sok mérkőzést kell játszania."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Angol, holland siker, német-olasz iksz
VIDEÓ! Könnyed győzelemmel melegített a Magyarország elleni márciusi végi kettős Eb-selejtezős párharcra a holland labdarúgó-válogatott, amely 3-1-re verte Ausztriát a szerdai barátságos mérkőzésen. Az angolok nyögvenyelős...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu