Brazília elődöntős, Brazília sír

Szerző: SHLétrehozva: 2014. július 5. 12:18
A vb-negyeddöntős siker mámorában érte a sokkoló hír a brazil szurkolókat péntekről szombatra virradó éjszaka: Neymar csigolyatörést szenvedett, másfél hónapra lesérült. Thiago Silva sem játszhat a házigazda együttesben a németek ellen. Hogy lesz ebből hatodik vb-cím?


Neymar a Kolumbia elleni, 2-1-re megnyert találkozó 86. percében terült el a földön, miután az ellenfél védője, Camilo Zúniga egy párharc hevében hátba térdelte. Hamar világossá vált, hogy nagy a baj, hordágyon vitték le, és rögtön a kórházba szállították a selecao húzóemberét.



“A helyzet olyan értelemben nem súlyos, hogy operációra volna szükség, de most jódarabig ágyban kell feküdnie. Kizárt, hogy játsszon még a vb alatt" - nyilatkozta a csapatorvos Rodrigo Lasmar órákkal később a Spor TV-nek.



A brazil drukkerek lélekben padlóra kerültek, de némi kapaszkodót azért jelenthet számukra, ha az 1962-es vb-re gondolnak, amikor nem mást veszítettek el sérülés miatt, mint Pelét, minden idők legjobb brazil futballistáját. A második, csehszlovákok elleni találkozón dőlt ki a zseni, és már nem is térhetett vissza, de nélküle is sikerült a címvédés Chilében Amarildo és Garrincha főszereplésével.

Fontos különbség ugyanakkor, hogy ez nem egy világverő hírében álló válogatott, hanem egy fiatal, épülőben lévő brazil csapat, amely ráadásul nem csak Neymarra, hanem egy másik kulcsemberére sem számíthat a németek elleni elődöntőben, jövő kedden. A védelem oszlopa, a csapatkapitány Thiago Silva eltiltását tölti majd.

A BBC dél-amerikai tudósítója, Tim Vickery arra mutatott rá, hogy a spanyol játékvezető hibás felfogásban vezette a mérkőzést, túlságosan is elnéző volt, engedte a durva játékot, szorosabban kell fogni a gyeplőt, ha két fanatikus dél-amerikai csapat van a pályán. Szinte hihetetlen de körülbelül a 40. szabálytanságnál húzta elő elsőként a lapot a zsebéből. Ennek is betudható a meccsen látott, rendkívül széttördelt játék, és az, hogy Brazília vezéregyéniségét, a vb pedig az egyik legnagyobb sztárját veszítette el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Óriási góllal elődöntőben Brazília
Brazília 2-1-es győzelemmel megállította Kolumbiát a világbajnoki negyeddöntőben Fortalezában, így kedden a német válogatottal csatázik a fináléba kerülésért. A Selecao uralta a torna eddigi talán legmeggyőzőbb csapatát, Thiago...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: neymar
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu