Botrány a FIFA-kongresszuson

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 1. 12:11
Az utóbbi napokban felszínre került korrupciógyanús esetek miatt az angolok az elnökválasztás elhalasztása mellett kardoskodtak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Zürichben zajló, 61. kongresszusán, ugyanakkor a szavazás során elvetették a javaslatukat.


Az elmúlt napok botrányai után hiú ábrád lett volna azt hinni, hogy a világ labdarúgását irányító szervezet mai, zürichi kongresszusa békében, kellemes hangulatban zajlik majd.

A kongresszusnak otthont adó Hallenstadion előtt többen tüntettek, a demonstrálók a regnáló „főnök", az egyedüli elnökjelölt Joseph Blatter távozását sürgették, miközben „Piros lapot a FIFA-nak", illetve „Játssz becsületesen FIFA" feliratú transzparenseket lengettek.

Később jött a hír, a jelöltségtől visszalépő Mohamed Bin Hammam nem engedték be a kongresszusra, miután korrupciógyanú miatt felfüggesztették a katari sportvezető FIFA-tagságát. Az angolok ezt követően az elnökválasztás elnapolása mellett szálltak harcba, de a szavazáson alulmaradtak az ötletükkel. Ehhez ugyanis a voksok háromnegyede kellett volna, csakhogy a 208 küldöttből csupán 36-an szavaztak a halasztás mellett.

Ezek után megkockáztatjuk, az elnöki posztot 1998 óta betöltő Blatter annak ellenére a trónon marad, hogy tisztessége erősen megkérdőjeleződött az elmúlt napokban...
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu