Boruc váltja Rensinget a bajoroknál

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 18. 11:54
Úgy tűnik, Bajorországban elfogyott a türelem Michael Rensinggel szemben, legalábbis arra utal, hogy lengyel lapértesülés szerint a Bayern München jövő nyártól Artur Borucnak szánja az egyes számú mezt. A Celtic Glasgow labdarúgóját honfitársa, a Dundee Unitedtől érkező Lukasz Zaluska váltja.


Az ellentmondásos megítélésű, sokszor botrányhősként „beállított” Boruic 2005 óta őrzi a Celtic kapuját, az elmúlt években már számos elitklubbal hozták szóba.

 

Neve felmerült az FC Barcelonánál, a Manchester Unitednél és az AC Milannál is, de a bajorok is érdeklődtek már. Tavaly nyáron szintén szóba került a neve a Bayernnél, amikor már köztudott volt, hogy a 2007-2008-as szezon végén Oliver Kahn elköszön.

 

Végül Boruc maradt a Celticnél, míg Münchenben az évekig a kispadot koptató Rensing kapott bizalmat. A klubvezetés ugyanis félig-meddig hivatalos ígéretet tett arra, hogy a játékost „megjutalmazza” hűségéért. A 24 éves futballista azonban idén ősszel többször is hibázott, elmaradt a várakozásoktól, ritkán bizonyította, hogy méltó utódja lehetne Kahnnak.

 

Lengyel lapértesülés szerint a Bayern München 10 millió eurót fizet a Celticnek.

 

Boruc távozása után természetesen Glasgow-ban is új kapusra lesz szükség, az utódot már meg is találta Gordon Strachan. Ő nem más, mint a Dundee United 26 éves játékosa, a szintén lengyel Lukasz Zaluska. A játékos tavaly került Skóciába a Korona Kielcétől, eddig huszonhat mérkőzésen jutott szóhoz.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu