Bombagóllal búcsúzott Paul Scholes

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 5. 22:25
Tökéletesre sikerült Paul Scholes búcsúmeccse teltház előtt, az Old Traffordon, Pelé egykori klubja, a New York Cosmos gálacsapata ellen, amelyet Éric Cantona állított össze. Ki más kezdte volna a gólgyártást, mint Scholes, Rooney folytatta, a második félidőben Anderson, Welbeck és Diouf (2) góljai tették teljessé a gálát. Másfél évtized után végleg köszönt el az MU ikonja, akinek pótlása szinte lehetetlen feladatot jelent Ferguson számára. Az edzői stábban folytatja a 36 éves sztár.


 

PAUL SCHOLES TRIBUTE
MANCHESTER UNITED-NEW YORK COSMOS 6-0 (2-0)
Old Trafford, 76 ezer néző.

MU: De Gea (Lindegaard, 46.) - Rafael (Evans, 46.), Ferdinand (Smalling, 46.), Vidics (Jones, 46.), Evra (Fabio, 46.) - Nani (Diouf, 62.), Scholes (Pogba, 75.), Giggs (Anderson, 46.), Young (Cleverley, 62.) - Berbatov (Welbeck, 46.), Rooney (Macheda, 62.). Menedzser: Sir Alex Ferguson.

NYC GÁLACSAPAT: Friedel (Calderón, 46.) - Salgado (G. Neville, 63.), Reyering, Cannavaro, Bridge - Iraheta, Butt, Murphy (Gaitán, 87.), Robbie Keane - Yorke (Pires, 46.), Dimitrov (Diaby, 76.). Sportigazgató: Éric Cantona.
Gólszerző: Scholes (9.), Rooney (28. - 11-esből), Anderson (51.), Welbeck (59.), Diouf (69., 74.)
Paul Scholesszal a csapatban, hatgólos győzelemmel melegített az MU a vasárnapi derbire, ahol a Manchester City lesz a rivális a Wembleyben, a Community Shield keretében. Gary Neville és Edwin van der Sar után újabb ikon akasztotta szögre a futballcsukáját, az angol középpályás másfél évtizedes szolgálat után tett így.
Megadták a módját, egy tűt sem lehetett elejteni a lelátón, az Álmok Színházában, ahol Pelé egykori, Cantona jelenlegi klubja, a New York Cosmos volt az ellenfél. Pontosabban egy, a francia sportigazgató által összeállított gálatizenegy, a feltámasztott NYC ugyanis egyelőre még nem rendelkezik futballcsapattal.
Minden úgy kezdődött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Scholes a kilencedik percben olyan bombagólt eresztett meg, amelyet egy időben egyik védjegyének tartottak. Itt jegyezzük meg, küzdeni tudása, alázata is az volt, s hosszú ideig példát szolgáltathat a fiatalok számára.
A fiatalok számára, akik Rooney büntetőgólja után (Scholes bízta rá az ítéletvégrehajtást) alaposan kitettek magukért a második félidőben, Anderson, Welbeck egyszer-egyszer, Diouf kétszer vette be a Cosmos kapuját. Az már szinte mellékes, hogy először futballoztak amerikai klub mezében az Old Traffordon.
AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
90.: VÉGE!!!!!!!!!!!!!!!! AZ OLD TRAFFORD BÚCSÚZIK PAUL SCHOLESTÓL.
87.: Csere: Murphy helyett Gaitán.
86.: Ásított az MU TV kommentátora, ezt azért nem kéne...
78.: Diouf-fejes, fölé.
77.: Cleverley nem állt meg a lövőhelyzetig, Calderón belepiszkált.
76.: Csere: Dimitrov helyett Diaby.
75.: SCHOLES ELKÖSZÖNT!!!!! Utoljára láthattuk a pályán, Fergie edzői stábjában folytatja. Pogba bent.
Cantona Scholesról:
“Paul rendkívüli játékos volt. Ott voltam amikor elkezdődött a profi pályafutása. Bárhol otthon érezte magát a középpályán, gólerős volt, jól passzolt, jól szerelt. Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetek. Amikor az MU-nál futballoztam, két generációból került ki a csapat, Ferguson egy csomó ifjoncot felhozott, nagy tehetségeket. Scholes volt az egyik közülük.  Hihetetlenül sikeres volt a klubnál. Visszajövök az Old Traffordra, és  azt látom, hogy még mindig itt van... Aki ilyen hosszú ideig a Man. Utd. mezét viseli, az csak nagy futballista lehet."
74.: GÓÓÓL!!!! DIOUF MEGINT!!!!! Anderson ugratta ki egy 30 méteres passzal,  Calderónról a hálóba pattant lapos lövése. 6-0

69.: GÓÓÓÓÓL!!!! MAME BIRAM DIOUF!!!!! Welbeck vette észre, hogy üresen áll Diouf a 16-oson belül, kissé jobbra. 5-0

68.: Welbeck fejelte le középről, 5 méterről a kapusba, aztán kihagyta a kihagyhatatlant.
67.: Scholes-rakéta 22 méteres szabadrúgásból, ebben is benne volt a gól, bizony!
66.: Cannavaro felszedett pár kilót Dubajban.
65.: Gary Neville nem MU-mezben.
63.: Salgado fájlalja a bokáját. Welbeck csúszott rá. Nem fogja tudni folytatni. Gary Neville érkezik.
62.: Csere: Rooney helyett Macheda, Young helyett Cleverley, Nani helyett Diouf.
61.: Vieira rögtön megpróbálta elrontani az MU-ünnepet, éles szögből pöccintett kapura, De Gea ott volt. Folyamatosan fütyülik az Arsenal egykori pillérét.
60.: Vieira és McBride is bent.
59.: GÓÓÓÓÓÓL!!!!! WELBECK!!!! Egy kikanalazott labdát gurított okosan a rövid alsóba. 4-0

55.: Nani nézte ki magának 18 méterről a jobb felsőt, nem jött össze.
52.: Dimitrov szépíthetett volna, de nem találta el a kaput tiszta helyzetben, fejesből, hat méterről.
51.: GÓÓÓÓL!!!!! ANDERSON!!!! Welbeck-kel kényszerítőzött, aztán gyönyörűen gurított a jobb alsóba. 3-0

49.: Pires 27 méteres szabadrúgását figyelhettük, nem sokkal kerülte el a jobb felsőt.
48.: Rooney közel a duplához.
47.: Welbeck került ziccerbe, Revering az utolsó pillanatban, méterekről becsúsza mentett.
46.: Folytatják.
46.: Cseredömping. Az MU új összeállítása: Lindegaard - Evans, Jones, Smalling, Fabio - Nani, Anderson, Scholes, Young - Rooney, Welbeck. Friedel helyett Calderón a Cosmosnál, Yorke helyett pedig Pires.
45.: Vége a félidőnek!!!
38.: Berba nagyon akarja a harmadikat, de eddig semmi sem jön össze neki. Nem volt elég éber Nani álopasszánál, aztán a kapu torkából perdített valahogy fölé.
33.: Scholes lábában maradt a harmadik gól, Cannavarón nem jutott túl.
28.: GÓÓÓL!!!!! ROOONEY!!!! Ashley Young esett el "gyanús" körülmények között, a bíró rögtön sípjába fújt. Scholes-nak akarták adni a büntetőt, de hagyta Rooney-nak, aki hatalmas kapufás, góllal hálálta meg a bizalmat. 2-0

25.: Robbie Keane esett el Vidics árnyékában, aztán csibészes mosoly kíséretében reklamált amiatt, hogy elmaradt a lap a szerb védőnek...
23.: Nicky Butt tűzte kapura, alig-alig fölé.
20.: Rooney kereste Berbatovot, Cannavaro kifejelte, Young csavart Friedel kezébe.
15.: Ez már a harmadik MU-gála három napon belül, ráadásul a Community Shield hetében! Nézd meg, mi történt az eddigi meccseken!
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rooney-gólpassz Van der Sar búcsúján
VIDEÓ! Véget ért egy nagyszerű pályafutás, Edwin van der Sar szögre akasztotta kesztyűit és stoplisait is gondosan elrakta egy szekrény mélyére. A 40 éves holland kapuslegenda az Ajax Arenában búcsúzott a szurkolóktól a Van der...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nyolcat kaptak Evráék a Marseille-től
Nyolc-kettőre nyert az Olympique Marseille Sir Alex Ferguson tanítványai ellen kedd este, 15 ezer néző előtt, a II Lajos Stadionban, Monacóban. Az eredményt azért kéretik nem túl komolyan venni, elvégre a második félidőben...
Tovább a teljes cikkhez »
 
9.: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!! SCHOLES!!!!!!!!! Gondolt egyet, s 15 méterről, kissé balról, bevarrta a kapu jobb oldalába. Friedel nem érte el. Mintha a 90-es évek végén lennénk! 1-0!!

5.: Salgado és Friedel is nagyot mentett rögtön az elején, Berba pechje az volt, hogy búcsúmeccsen is van les.
1.: ELKEZDŐDÖTT!!!! Többek között Gary Neville, Vieira, Campbell, Pires és McBride a Cosmos kispadján. Rafael sérülten is bevállalta, csak Carrick és Chicharito maradt ki a keretből.

Köszöntjük olvasóinkat! Paul Scholes az újhullám tagjaként robbant be a Unitedbe a ’90-es évek közepén, amelyet azóta megszakítás nélkül szolgált. A fáradhatatlan labdaszerző trófeáit felsorolni is komoly teljesítmény, 10 Premier League-, 3 FA-kupa- és 2 Ligakupa-győzelem, valamint 2 Bajnokok Ligája-siker mellett megannyi elismerést söpört be.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu