Bombaerős brazil keret - Dinho nélkül

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 11. 18:32
Sem Ronaldinho, sem Adriano, sem a Santos csiszolatlan gyémántja, Neymar nem került be Carlos Dunga bombaerős világbajnoki keretébe. Pato és Diego sem utazhat, Ronaldo talán nem is reménykedett. A legnagyobb meglepetés Grafite neve a lajstromban, amelyben három olyan futballistát találunk, aki szülőhazájában kergeti a labdát.


"Hálával tartozunk mind a 85 játékosnak, aki segítségünkre volt a világbajnokságig vezető úton. Amikor mérlegelnem kellett, az elhivatottság, a címeres mez iránti szenvedély döntő tényező volt" - mondta Dunga sajtótájékoztatóján.

A brazil együttes csapatbemutatóját május 21-án rendezik Curitibában, ahol három játékos kivételével (Gilberto, Kléberson és Robinho) csak idegenlégiósoknak lesz jelenése.

A keret egyébként még változhat, amennyiben sérülés jön közbe. A szövetségnek június elsejéig kell leadnia a tartalékok hétfős listát. Dunga legkésőbb 24 órával a a brazil nyitány előtt változtathat kényszerű okokból.

Egy biztos, nem volt szívbajos a szakember, hiszen Ronaldinhót, Patót, Adrianót, Diegót és Neymart is kihagyta, miközben a La Liga góllövőlistájának hetedik és tizennegyedik helyezettje, Luis Fabiano és Nilmar, illetve a tavalyi formájától elmaradó Grafite is befért.

A BRAZILOK 23 FŐS KERETE
Kapusok: Julio César (Internazionale), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham Hotspur).

Védők: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lúcio (Internazionale), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan).

Középpályások: Gilberto Silva (Panathinaikosz), Felipe Melo (Juventus), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Júlio Baptista (Roma), Kléberson (Flamengo), Josué (VfL Wolfsburg).

Csatárok: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg).

 

A G-csoport menetrendje
június 15. 16:00, Port Elizabeth: Elefántcsontpart - Portugália
június 15. 20:30, Johannesburg: Brazília - Észak-Korea
június 20. 20:30, Johannesburg: Brazília - Elefántcsontpart
június 21. 13:30, Fokváros: Portugália - Észak-Korea
június 25. 16:00, Durban: Portugália - Brazília
június 25. 16:00, Nelspruit: Észak-Korea - Elefántcsontpart


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu