Blatter: Krízis? Milyen krízis?

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 30. 19:08
Tovább gyűrűzik a FIFA berkein belüli botrány! Hétfőn délelőtt Jack Warner, a FIFA felfüggesztett alelnöke egy e-mailt lobogtatott, amelyben az áll, a szintén eltiltott Mohamed Bin Hammam megvásárolta a 2022-es katari vb-rendezést. A levelet maga Jerome Valcke, a szervezet főtitkára írta, ezt maga ismerte el. Sepp Blatter sajtótájékoztatót tartott hétfőn, de csak burkoltan üzent, nincs veszélyben 11 év múlva rendezendő esemény. A svájci sportvezető kijelentését, miszerint nincs krízis, többen kinevették a teremben.


Elnökválasztásnak indult, súlyos, a FIFA hitelességét kétségbe vonó botránnyá duzzadt. Valcke főtitkár első kijelentését később pontosította, miszerint Katar csak bevetette minden olyan anyagi eszközét, amit lehetett a pályázat megnyerése érdekében. Mohamed Bin Hamman és a közel-keleti miniállam kategorikusan tagadja a vádakat.

Hétfő este sajtótájékoztatót tartott Sepp Blatter elnök, azonban az eltiltott Warner és Bin Hammam ügyét érintő (tehát a lényeges) kérdésekre nem válaszolt (így arra sem, hogyan adhatott egymillió dollárt a CONCACAF zóna képviselőinek, csak azért, hogy szavazataikkal őt támogassák az elnökválasztáson), ahogy Valcke levelére sem reagált.

Mint fogalmazott, kisebb gondokkal küszködik a szervezet, de ő maga élvezi a tagok bizalmát, így semmi sem indokolja a szerdai elnökválasztás elhalasztását. A szavazáson korábban Bin Hammam volt egyetlen riválisa, ám az ázsiai föderáció korábbi elnöke a vádak miatt kénytelen volt visszalépni az elnöki címért folytatott versengésben.

Blatter azt ugyanakkor elmondta, a belső gondok nem befolyásolják a 2018-as és 2022-es világbajnokság rendezését, amellyel burkoltan azt üzente, Katar nem csalás útján nyerte meg a szavazást.

A sajtótájékoztató egyébként kurta-furcsa véget ért, miután az elnök, miközben több újságíró szeretett volna kérdést feltenni, megköszönte részvételüket és távozni készült. Az elégedetlen tollforgatóknak a tiszeletről beszélt, ám ők szembesítették saját mondatával, miszerint éppen ő nem tiszteli meg őket azzal, hogy nem meghallgatja kérdéseiket. Végül Blatter annyit jegyzett meg, az összejövetelnek vége, mivel nem szeretne 'bajkeverőkkel' (tehát a kényes kérdésekre kíváncsiakkal) beszélgetni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu