BL-párbaj Milánóban: ki éli túl?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 11. 00:12
A Juventushoz hasonló helyzetben van a Milan a Bajnokok Ligájában, arra kell vigyáznia, nehogy kikapjon az utolsó csoportmeccsén, mert az egyet jelentene a tragédiával. A Rossoneri dolga annyival még könnyebb is, hogy otthon, a San Siróban kell helytállnia, mégpedig az Ajax ellen. Kaká 100-adszor köszönne be Milan-mezben. Balotelli lassan visszanyeri csúcsformáját, El Shaarawy is kezdő lesz. A Celtic nem éppen a kedvence a Barcának, de szinte borítékolható a hazai siker, amely rá is férne a katalánokra. A Porto nagyon könnyen az El-ben találhatja magát, mert nem a saját kezében a sorsa.


A Milan a PSV ellen verekedte be magát a csoportkörbe, és most egy másik holland sztáralakulat, az Ajax ellen harcolná ki, hogy ismét szintet válthasson a sorozatban, azaz a legjobb 16 közé lépjen.

Silvio Berlusconi tulajdonos személyesen beszélgetett el a játékosokkal kedd este Milanellóban, hogy mindenki érezhesse, mennyire meghatározó jelentőséggel bír ez a meccs a válságban lévő Milan számára, és biztos, ami biztos, ismét tudatosítsa a játékosokban, mit is jelent a piros-fekete mezt viselni.

"Való igaz, hogy pontokat hullajtottunk el a Livorno ellen, de jól játszottunk, most az a legfontosabb, hogy semmi se terelje el a figyelmünket az Ajax elleni BL-összecsapásról. Nem hibázhatunk, meg kell mutatnunk, hogy van tartás bennünk, agresszív hozzáállást várok, most kell megmutatnunk, mire is vagyunk képesek valójában."

"Tény, hogy elég lenne a döntetlen is, de nekünk végig győzelemre kell törekednünk. Hatalmas a tét, számos kiváló tehetséget találunk az Ajax keretében, csakhogy nálunk a hazai pálya előnye. "

Pazzini és Muntari visszatért a keretbe, és ott találjuk Matri nevét is. A széleken Emanuelson, illetve De Sciglio lehet a Allegri választottja, bár egyikük sem teljesen egészséges. Robinhóval, Birsával és Abatéval viszont ezúttal nem számolhat az olasz mester.

Kakát külön motiválhatja, hogy 100. góljára hajt pályafutása során tétmérkőzésen a Milanban.

Az Ajaxnál Siem de Jong és Duarte nincs az októberi, Milan elleni kezdőből, a középhátvéd Boilesen ellenben kész a játékra, ahogy az izlandi csatárt Sighthórsson is. Frank de Boer azt hangoztatta, nem a Milan a favorit, szerinte együttesének ötven százalék az esélye a továbbjutásra...

Eközben a Barcelona számára már egy hazai iksz is a biztos csoportelsőséget jelentené, más tét már nem maradt a Messi nélkül készülő katalánok számára. Figyelmeztető jel lehet, hogy a Celtic gólaránya 2-3 a párharc legutóbbi három meccsét összesítve, ősszel is csak egy Cesc-gól jelentette a különbséget a Celtic Parkban.

Fabregas ezúttal is kezd majd, Neymarral és Pedróval az oldalán. Gerardo Martino egy merész húzáson töri a fejét, elképzelhető, hogy Xavi pozíciójában a fiatal, technikás, lendületes Sergi Roberto jut játéklehetőséghez.

A G jelű csoportban a csodában bízik a Porto, vagyis abban, hogy a Zenit megbotlik Bécsben. Ez azonban csak az egyik feltétel, hiszen verniük kellene a már biztos csoportelső, a spanyol bajnokságban a Barcával lépést tartó Atlético Madridot a Calderónban. Ami némi bizakodásra adhat okot számukra, hogy Fonseca a lehető legerősebb kezdőt állíthatja ki David Villáék ellen.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 6. FORDULÓ
MILAN-AJAX, 20:45
Milánó, San Siro, vezeti: Howard Webb.

A várható kezdők:

MILAN: Abbiati - De Sciglio, Mexes, Zapata, Emanuelson - Poli, De Jong, Montolivo - Kaká, El Shaarawy - Balotelli. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

AJAX: Cillessen - Van Rhijn, Denswil, Moisander, Ligeon - Serero, Blind, Klaassen - Schöne, Hoesen, Fischer. Vezetőedző: Frank De Boer.

A Barcelona várható kezdője a Celtic ellen (Nou Camp, 20:45): Pinto - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Sergi Roberto, Busquets, Iniesta - Pedro, Fabregas, Neymar.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barca 5 3 1 1 10 4 +6 10
2. Milan 5 2 1 2 8 5 +3 8
3. Ajax 5 2 1 2 5 8 -3 7
4. Celtic 5 1 0 4 2 8 -5 3

G-CSOPORT

Atlético-Porto (20:45), a várható kezdők:

Atléti: Courtois - Manquillo, Alderweireld, Giménez, Insúa - Arda, Gabi, Tiago, Óliver Torres - Adrián, Diego Costa.

Porto: Hélton - Danilo, Mangala, Otamendi, Alex Sandro - Defour, Fernando - Josué, Lucho, Lica - Jackson Martínez.

A másik mérkőzésen: Austria Wien-Zenit 20:45-től.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Atlético
5 4 1 0 13 3 +10 13
2. Zenit
5 1 3 1 4 5 -1 6
3. Porto 5 1 3 2 4 5 -1 5
4. Austria Wien 5 0 2 3 1 9 -8 2

E, F-CSOPORT:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szalaiéktól a BVB-ig: még minden lehet!
A Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó, szerdai játéknapja előtt még csak egy csapat, a Chelsea lépett tovább az E- és az F-csoportból, a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke, a Basel, az Arsenal, a Dortmund és a Napoli a sorsára...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: AjaxMilan
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu