Szalaiéktól a BVB-ig: még minden lehet!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 10. 14:36
A Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó, szerdai játéknapja előtt még csak egy csapat, a Chelsea lépett tovább az E- és az F-csoportból, a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke, a Basel, az Arsenal, a Dortmund és a Napoli a sorsára vár. Esélylatolgatás a hihetetlen izgalmak előtt.


 

E-CSOPORT

A képlet egyszerű: a Chelsea már továbbjutott, a Schalke és a Basel pedig egymás között dönti el, melyikőjük jut be a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé.

A Baselnek már egy döntetlen is elég lenne Gelsenkirchenben az üdvösséghez, egy ponttal ugyanis megelőzi vetélytársát, amely azonban 1-0-ra nyerni tudott Svájcban Julian Draxler találatával.

Akkor úgy festett, az a gól el is dönti, hogy a németek mennek tovább, csakhogy az FCB oda-vissza megverte a Chelsea-t, ami alaposan összekutyulta az erőviszonyokat.

A kék-fehérek edzőjükért is játszanak, úgy hírlik ugyanis, hogy amennyiben tavasszal csak az Európa-ligában folytathatják, úgy Jens Kellernek már csütörtökön kiadják az útját. Draxler is felfogta a helyzet súlyát.

„Ez számunkra a szezon legfontosabb meccse, és nem csak azért, hogy rengeteg pénz múlik rajta. Mi, játékosok valamennyien bizonyítani akarunk az Európa futball nagyszínpadán. Ezért ennyire fontos a Basel elleni meccs” – mondta, Keller jövőjéről azonban nem szívesen nyilatkozott.

„A mi felelősségünk, hogy rálépjünk a gázpedálra és nyerjünk. Minden más a klub vezetőségére tartozik” – fogalmazott a 20 éves karmester.

Hogy Szalai Ádámot tömheti-e majd labdákkal szerdán, egyelőre erősen kérdéses, a magyar támadó ugyanis igencsak formán kívül futballozik az elmúlt hetekben, és a német sajtó támadásainak kereszttüzébe került.

Ha viszont a Schalke nyerne, akár – a tavalyi idényhez hasonlóan – csoportelsőként is továbbmehetne, a Chelsea-nek tehát mindenképp le kell győznie otthon a román bajnok Steauát. Arról nem is beszélve, hogy még a Basel is letaszíthatja az élről.

Bukarestben nem kegyelmeztek a Kékek, négy gólt is berámoltak a hazaiak hálójába. Azt, hogy ez megismétlődik-e a Stamford Bridge-en, nagyban befolyásolja, hogy José Mourinho hány kulcsjátékosát pihenteti a találkozón.


CHELSEA-STEAUA – szerda, 20:45 óra
London, Stamford Bridge, vezeti: Gianluca Rocchi (olasz).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA: Cech – Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole – Ramires, Lampard – Mata, Willian, Hazard, Eto’o.
STEAUA: Tatarusanu – Prepelita, Gardos, Szukala, Parvulescu – Neagu, Pintilii – Popa, Stanciu, Tanasa – Piovaccari.

SCHALKE-BASEL – szerda, 20:45 óra
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, vezeti: Paolo Tagliavento (olasz).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
SCHALKE: Hildebrand – Ucsida, Santana, Höwedes, Fuchs – Neustädter, Matip – Farfán, Meyer, Draxler – Boateng.
BASEL: Sommer – Voser, Ivanov, Schär, Xhaka – Frei, Die – Szalah, Delgado, Sio – Streller.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Chelsea 5 3 0 2 11 3 +8 9
2. Basel 5 2 2 1 5 4 +1 8
3. Schalke 04 5 2 1 2 4 6 −2 7
4. Steaua Bucuresti 5 0 3 2 2 9 −7 3


F-CSOPORT

Induljunk ki abból, ami már matematikailag is lehetetlen: az Olympique Marseille már a csoport harmadik helyét sem csípheti meg. A franciák még pontot sem szereztek, ők lehetnek azonban a mérleg nyelve, amennyiben egy döntetlent kiizzadnak otthon a Dortmund ellen.

A BVB-nek arra kell figyelnie, hogy ne érjen el rosszabb eredményt, mint a Napoli, azonos pontszámnál ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, abban a tekintetben pedig jobban áll az előző idény döntőse.

Ha úgy vesszük, a Napolinak is a saját kezében van a sorsa: abban az esetben, ha legalább három góllal leigázza az Arsenalt, másodiknál rosszabb nem lehet a kvartettben.

Ehhez az Ágyúsoknak is lesz néhány szavuk, elvégre a Premier League-et ötpontos előnnyel vezetik, BL-csoportjukban pedig csak egyszer kaptak ki, négy győzelem mellett.

Az Arsenalra kőkemény sorozat vár a közeljövőben, hiszen szombaton már a Manchester Citynél vendégeskedik, karácsony előtt pedig még a Chelsea-vel is derbizik. Arsene Wenger könnyebb szériát is el tudott volna képzelni.

„Nagyon igénybe fognak minket venni ezek a meccsek nemcsak fizikális, de mentális szempontból is. Egyetlen másodpercre sem lankadhat a figyelmünk ezeken az összecsapásokon, különben keményen meg fognak büntetni minket” – mondta a piros-fehérek menedzsere.

Az angol együttes dolgát valamelyest könnyíti, hogy Marek Hamsík sérülés miatt nem lesz bevethető a hazaiaknál, de Juan Camilo Zúniga és Giandomenico Mesto is kidőlt már egy ideje.

A nápolyiak az előző bajnoki fordulóban háromszor is kapituláltak otthon az Udinese ellen, de Christian Maggio szerint kétszer nem lépnek ugyanabba a folyóba.

„Kielemeztük az Udinese ellen elkövetett hibákat, és nem fogjuk megismételni őket szerdán. Nagyon bizakodók vagyunk. A San Paolo lesz a fegyverünk az Arsenal ellen” – utalt a hazai drukkerek szenvedélyes szurkolására a hátvéd.


NAPOLI-ARSENAL – szerda, 20:45 óra
Nápoly, San Paolo Stadion, vezeti: Kassai Viktor.
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
NAPOLI: Reina – Maggio, Albiol, Britos, Armero – Behrami, Inler – Callejón, Pandev, Mertens – Higuaín.
ARSENAL: Szczesny – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Arteta – Wilshere, Özil, Cazorla – Giroud.

OLYMPIQUE MARSEILLE-BORUSSIA DORTMUND – szerda, 20:45 óra
Marseille, Stade Vélodrome, vezeti: Mario Strahonja (horvát).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
OLYMPIQUE MARSEILLE: Mandanda – Fanni, Mendes, Diawara, Morel – Lemina, Imbula, Cheyrou – Thauvin, Gignac, Payet.
BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Friedrich, Szókratisz, Durm – Grosskreutz, Kehl – Blaszczykowski, Mhitarjan, Reus – Lewandowski.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Arsenal 5 4 0 1 8 3 +5 12
2. Borussia Dortmund 5 3 0 2 9 5 +4 9
3. Napoli 5 3 0 2 8 9 −1 9
4. Olympique Marseille 5 0 0 5 4 12 −8 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu