Benítez feje és Damoklész kardja

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 23. 17:23
Rafael Benítez gyomorgörcsök közepette hánykódik: ha csapata az Inter a Twente ellen is hibázik, az könnyűszerrel a menesztéséhez vezethet. A spanyol tréner hallani sem akar ilyesmiről, és töretlen egységet emleget. Szerdán este már a tettek beszélnek.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ:
Milánó, San Siro, vezeti: Stéphane Lannoy (francia).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
INTER: Castellazzi - Córdoba, Santon, Lúcio, Zanetti - Sztankovics, Cambiasso - Wesley Sneijder, Biabiany, Pandev - Eto'o.
TWENTE: Mihajlov - Rosales, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama, Janssen, De Jong - Ruiz, Janko, Chadli.

 

Költői (újságírói) túlzással az rúg bele mostanában az Interbe, aki csak akar: öt tétmeccse képtelen győzni, legutóbb a Chievo ellen is csupán szépítő gólra futotta. Az is ahhoz a Samuel Eto’óhoz köthető, aki „lezidane-ozta” veronai társát, és emiatt hárommeccses eltiltásra, plusz pénzbüntetésre ítélték.

Ha emiatt nem is kell BL-meccset kihagynia, az öltözői hangulatra, a csapatot körülvevő légkörre alighanem rányomta a bélyegét a balhé. Rafa Benítez szerint közel sincs így.

„A nehézségek ellenére együtt van a csapat. A hangsúly azon van, hogy „együtt”, mert csak egymásra támaszkodva juthatunk túl a nehéz időszakon. Bízom a játékosaimban, és hiszem, hogy nemsokára kikecmergünk a gödörből.”

Hogy a „gödörből kikecmergés-hadműveletet” ki vezényli le, azt kérdőjelek garmadája bizonytalanítja el. A kispadot a nyáron elfoglaló szakembernek állítólag meg vannak számlálva a napjai Milánóban, és egy, maximum két kudarc fér még bele a „keretbe”. Több nem.

Márpedig ha a semmiképpen sem lebecsülendő Twente nyer a San Siróban, a Nerazzurrik a kiesés szélére sodródnak, és nemcsak a bajnokságban, de az első számú nemzetközi kupában is „elszállnak”.

Benítez azonban szeret holland ellenféllel mérkőzni: a Liverpool menedzsereként hatszor is összefutott a PSV Eindhovennel, és egyetlen árva döntetlen rondított bele a makulátlan összképbe.

A két csapat első mérkőzésén mindenesetre az egy pontért is kapaszkodnia kellett a címvédőnek, mert bár vezetett Enschedében, a hazaiak fordítottak, és a már emlegetett Sammy Eto’o tudta csak egálra hozni a meccset.

A Twentéhez közel álló médiumok arról írtak, a csapatnál vérszagot éreznek, és „történelmi esélyként” fogják fel, hogy a kezei által vérezhet el a Bajnokok Ligája első számú nagyhala, a tavaszi győztes.

A vér központi motívum lehet szerda este - bár erről Benítez vélhetően örömmel lemondana.

 

Folytatódik-e a londoni álom?
A Tottenham világra, de legalábbis Angliára szóló győzelmet aratott szombaton az Arsenal otthonában (0-2-ről felállva), és a lendület továbbviheti a Bundesligában csak bukdácsoló Werder ellen. Roman Pavljucsenko mindenesetre lefelé lógott ki a csapatból, meglehetősen halovány produkcióval rukkolt ki, így helyén Jermain Defoe követelhet magának helyet a kezdőcsapatban. A hétvégén még csak alkalmi csapatkapitány William Gallas hosszú távra megőrizte karszalagját, és vezényelheti karmesterként Younes Kaboullal a védelmet Ledley King és Michael Dawson távollétében.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ, A SZERDAI MENETREND:
A-csoport
Inter-Twente
Tottenham-Werder
A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Tottenham Hotspur 4 2 1 1 12:8 4 7
2. Inter 4 2 1 1 11:8 3 7
3. FC Twente 4 1 2 1 6:7 -1 5
4. Werder Bremen 4 0 2 2 3:9 -6 2
B-csoport
Hapoel Tel-Aviv - Benfica
Schalke-Lyon
A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Olympique Lyon 4 3 0 1 9:5 4 9
2. FC Schalke 04 4 2 1 1 5:2 3 7
3. SL Benfica 4 2 0 2 6:7 -1 6
4. Hapoel Tel-Aviv 4 0 1 3 2:8 -6 1
C-csoport
Rangers-Manchester United
Valencia-Bursaspor
A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Manchester United 4 3 1 0 5:0 5 10
2. Valencia CF 4 2 1 1 8:2 6 7
3. Rangers FC 4 1 2 1 2:4 -2 5
4. Bursaspor 4 0 0 4 0:9 -9 0
D-csoport
Rubin Kazany-Köbenhavn, 18:30
Panathinaikosz-Barcelona
A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. FC Barcelona 4 2 2 0 9:3 6 8
2. FC Köbenhavn 4 2 1 1 4:3 1 7
3. Rubin Kazany 4 0 3 1 1:2 -1 3
4. Panathinaikosz 4 0 2 2 1:7 -6 2
A Rubin-Köbenhavn kivételével valamennyi meccset 20:45-kor kezdik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kiütéssel kezdte a BL-t a Barca!
Csak statisztaszerep jutott a Panathinakosznak az idei Bajnokok Ligája talán legnagyobb favoritja, a Barcelona ellen a Nou Campban a csoportkör első fordulójában. A semmiből szereztek vezetést a görök Govou révén, de a Barca...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fergie: Amikor a Rangersben fociztam...
A futballtörténelem egyik legkiválóbb edzője már megszokhatta a különleges helyzeteket, de nem állítjuk, hogy szerdán este is sztoikus nyugalommal vonul majd ki a kispadhoz az Ibrox-stadionban. Sir Alex Ferguson neve immár...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pana-Barca: BL vagy El Clásico?
Az első körben 5-1-es vereségbe szaladt bele a Panathinaikosz Barcelonában a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában. Bár a katalánok a hétfői El Clásicóra készülnek, kicsi a valószínűsége annak, hogy a görögök éppen most...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu