Belehúzna a Juve, rekordra tör a Bayern

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 27. 00:32
ELŐZETES. Összesen három pontra futotta eddig a Juventus erejéből a BL-ben, de az olasz bajnok most megduplázná ezt a számot a Köbenhavn legyőzésével, és reményei szerint felkapaszkodna a B-csoport második helyére. Ehhez azonban a Galatasaraynak is lesz egy-két szava a CR-t nélkülöző Real otthonában. A címvédő Bayern München olyasmit vinne véghez a moszkvai fagyban, amit még senki: egymást követő tizedik meccsét nyerné a Bajnokok Ligájában. A szerdai játéknap slágerének a Leverkusen-Manchester United összecsapás ígérkezik.


A-CSOPORT:

A Manchester United a Leverkusen utóbbi időben bevehetetlen várában kísérli meg a továbbjutás bebiztosítását szerda este. A gyógyszergyáriak utóbbi nyolc BL-meccsükből nyolcat nyertek hazai pályán, és a bajnokságban is megy nekik, feljöttek a második helyre.

A Unitednek is van mire alapoznia, tíz tétmérkőzés óta nem ismeri a vereséget, bár a cardiffi pontvesztés fájdalmai bizonyára csak nehezen csitulnak.

Mindkét oldalon sok a hiányzó, a Bayernél véráldozattal járt a berlini siker, most már Sydney Sam is az orvosi szobát látogatja, akárcsak Hilbert, Boenisch és Palop.

A United jónéhány belső középpályására nem számíthat, amellett, hogy két igazi kulcsembere sem utazhatott:

"Van Persie és Vidics továbbra is sérült. Utóbbinak agyrázkódása van, nem kockáztathatunk, és Van Persie sem áll még készen erre a mérkőzésre" - nyilatkozta a menedzser David Moyes a sajtó képviselői előtt a BayArenában.

"Folyamatosan figyelemmel tartják az orvosok Robint. Az ágyéka okozza a gondot. Információim szerint egyikük sérülése sem jár hosszabb kihagyással" - tette hozzá.

Phil Jones viszont játékra jelentkezik, a legjobbkor, hiszen Fellaini eltiltott, Carrick pedig az Achillesével bajlódik.

"A sorozatterhelés mellett természetes, hogy kiesnek játékosaink, de a keret ezzel együtt is megvan ahhoz, hogy elérhessük céljainkat" - fejtegette a skót menedzser, akinek kezdő összeállítását roppant nehéz megjósolni (mi mégis teszünk erre egy kísérletet).

Az MU amúgy már most megváltaná belépőjét az egyenes kieséses szakaszba, ha sikerrel járna, ugyanakkor ha a kvartett másik mérkőzésén a Real Sociedad győzne a Sahtar Donyeck otthonában, akkor a német és az angol együttes kéz a kézben a legjobb 16 közé jutna.

Leverkusen-Manchester United, a várható kezdők (20:45):

Leverkusen: Leno - Donati, Toprak, Spahic, Can - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kiessling, Szon.

United: De Gea - Rafael, Smalling, Ferdinand, Evra - Cleverley, Jones - Nani, Rooney, Kagava - Welbeck.

A másik mérkőzésen: Sahtar-Real Sociedad 20:45.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 2 2 0 6-3 8 pont
2. Bayer Leverkusen 4 2 1 1 8-5 7 pont
3. Sahtar Doneck
4 1 2 1 3-5 5 pont
4. Real Sociedad 4 0 1 3 1-5 1 pont

B-CSOPORT:

Immár a Juventus hátát nézi a mezőny az olasz bajnokságban, itt az ideje, hogy a Bajnokok Ligájában is rálépjen a győztes útra, és elmozduljon a csoport utolsó helyéről - gondolhatják a Juve-szurkolók.

Antonio Conte kezdőjével kapcsolatban egyelőre csak a 3-5-2-es felállás biztos, Barzaglit Cáceres helyettesítheti, de elképzelhető, hogy klasszikus jobbszélsőként vetik be az uruguayit, ebben az esetben Ogbonnát láthatjuk majd a védelemben Chiellini, és az előző tétmeccsen, Livornóban még eltiltott Bonucci mellett.

Vidalt eltiltás fenyegeti, kérdéses, hogy megkockáztatja-e szerepeltetését Conte. Amennyiben nem, abban az esetben Marchisio az első perctől kezdve a pályán lehet.

A torinóiak még nyeretlenek ebben a kiírásban, de ha ez megváltozik szerdán, akkor a papírforma alapján egy isztambuli döntetlen is elég lehet számukra az üdvösséghez két hét múlva.

Madridban mindkét csapat szárnyaszegett lesz, a hazaiaknál Varane, Coentrao, Khedira, Modric és Ronaldo esett ki, a törököknél Muslera és Altintop mellett Sneijdert és Szemihet is sérülés gyötri.

A Real a csoportelsőség küszöbén áll, ehhez már a vereség is elég lehet a királyiak számára, ha az olaszok behúzzák hazai meccsüket.

A Galata feledtette a Fenertől elszenvedett kínos vereséget (0-2) a Sivasspor ellen, kímélte a hétvégén Didier Drogbát (aki Burak Yilmazzal riogatja majd Pepééket a Bernabéuban), és most már Robert Mancini irányítása alatt visszavágna az isztambuli 1-6-ért...

A Juventus várható kezdője a Köbenhavn ellen (Torinó, 20:45): Buffon - Bonucci, Ogbonna, Chiellini - Cáceres, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah - Tévez, Llorente.

A Real Madrid várható kezdője a Galatasaray ellen (Madrid, 20:45): Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Illaramendi, Casemiro - Di María, Isco, Bale - Benzema.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Real Madrid 4 3 1 0 14 4 +10 10
2. Galatasaray 4 1 1 2 6 10 −4 4
3. Köbenhavn 4 1 1 2 3 8 −5 4
4. Juventus 4 0 3 1 6 7 −1 3

C-CSOPORT:

A C csoportban a Real Madridéhoz hasonló helyzetből várja az élen álló Paris Saint-Germain az Olimpiakosz elleni összecsapást, a párizsiaknak a döntetlen is elég Megyeri Balázsékkal szemben. Viszont ha a Benfica nem nyer az Anderlecht otthonában, akkor vereséggel is biztosítja helyét a 16 között a PSG. Amennyiben a Benfica pontokat veszít, a görögök is továbbjutnak már egy párizsi döntetlennel is.

A PSG várható kezdője az Olympiakosz ellen (Párizs, 20:45): Sirigu - Van der Wiel, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell - Verratti, Matuidi, Thiago Motta - Lucas Moura, Ibrahimovic, Lavezzi.

A másik mérkőzésen: Anderlecht-Benfica 20:45.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Paris Saint-Germain 4 3 1 0 13 2 +11 10
2. Olympiakosz 4 2 1 1 6 5 +1 7
3. Benfica 4 1 1 2 3 5 −2 4
4. Anderlecht 4 0 1 3 1 11 −10 1

D-CSOPORT:

Nem a mínusz nyolc fokos hőmérséklet, hanem közlekedési káosz miatt volt kénytelen kihagyni az utolsó edzést a Bayern Moszkvában, ahol magyar idő szerint szerda este hat órakor lép pályára a Himki Arénában.

A körülmények ellenére is hatalmas favorit a CSZKA otthonában a Bayern, már csak azért is, mert bőven lesz, ami motiválja.

A Bayernt a csoportelsőség mellett az motiválhatja, hogy karnyújtásnyira van egy Bajnokok Ligája-rekordtól, ugyanis ha nyer, sorozatban tizedik mérkőzésén diadalmaskodik a legrangosabb európai kupasorozatban, ez pedig még egyetlen csapatnak sem sikerült. Emellett egymást követő hatodik idegenbeli sikerüket aratnák a nemzetközi porondon, ami klubcsúcsot jelentene.

Ribéry, Schweinsteiger, Shaqiri távolléte nem újdonság, Mandzukicé már igen, a vádlijával adódtak problémák. Így olyan fiatal tehetségek is a kerettel tarthattak, mint Green, Weiser vagy Höjbjerg.

A Manchester City sem mond le a csoportelsőségről, de ehhez az utolsó körben a bajorok otthonában is diadalmaskodnia kellene. A mostani jóval könnyebben megoldható házi feladatnak tűnik, még akkor is, ha közel sem a legerősebb összeállítással operál majd Pellegrini Manchesterben, a már kiesett Plzen ellen.

Kiváló alkalom lehet ez a svéd csatár John Guidetti számára, hogy bizonyítsa, Premier League mérkőzésen is lehet számítani rá. Eddig csak a Ligakupában "tesztelte" a chilei tréner.

Pellegrini már jelezte, egy hónap után reaktiválja Joe Hartot, aki korábban évekig kirobbanthatatlan volt a kapuból, de az utóbbi időben elveszítette első számú kapus pozícióját.

A City egy laza, Tottenham elleni hatossal abszolválta a hétvégi PL-fordulót, ezzel az eredménnyel most is mindenki elégedett lenne az Eastlandsen.

A Bayern várható kezdője a CSZKA otthonában (Moszkva, 18:00): Neuer - Rafinha, Van Buyten, Dante, Alaba - Lahm - Müller, Martínez, Thiago, Robben - Götze.

A Man. City várható kezdője a Plzen ellen (Manchester, 20:45): Hart - Richards, Demichelis, Lescott, Kolarov - Milner, Yaya Touré, Javi García, Nasri - Dzeko, Guidetti.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Bayern München 4 4 0 0 12-1 12 pont
2. Manchester City 4 3 0 1 11-6 9 pont
3. CSKA Moszkva 4 1 0 3 6-12 3 pont
4. Viktoria Plzen 4 0 0 4 2-12 0 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu