Belebukott a sikertelenségbe Van Basten

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 6. 15:33
Távozik az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának kispadjáról Marco van Basten – ezt a klub jelentette be szerdán sajtóközleményben. A Bajnokok Ligájáról lemaradó együttest a hátralévő mérkőzéseken az eddigi másodedző, John van’t Schip készíti fel.


Sikertelen évet tudhat maga mögött az Ajax Amsterdam, ugyanis a holland sztárklub csak a harmadik helyen végzett, ez pedig azt jelenti, hogy lemarad a Bajnokok Ligájáról.

Marco van Basten, aki nyáron vette át az amszterdami sztárklubot, nem is várja meg a szezon végét, szerdán bejelentette lemondását. Helyét az utolsó meccsekre az eddigi segítő, John van’t Schip veszi át.

Van Basten négyéves kapitánykodás után tért vissza Amszterdamba, ahol négy évre írt alá. A csapatot is megerősítették, 35 millió eurót fizettek új játékosokért, de az AZ Alkmaar és a Twente is megelőzte őket. Ráadásul korán búcsúztak a Holland Kupában, az UEFA-kupában pedig a legjobb 16 között az Olympique Marseille jelentette a végállomást.

Az egykori kiváló támadó harmadik periódusát töltötte az Ajaxnál, 1981 és 1987 között 172 meccsen 151 gólt szerzett. Pályafutását a Milannál folytatta, de súlyos sérülései miatt 1995-ben vissza kellett vonulnia.

Van Basten 2000-ben tért vissza az Ajaxhoz ifiedzőként, és 2004-ig dolgozott ott, míg ki nem nevezték a holland válogatott élére.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu