Beindult a kecskeméti lilák gólgyárosa

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 15. 13:46
Montvai Tibor egy szenzációs tavaszi produkciót követően kissé nehezen lendült bele az élvonal iramába. Miután öt forduló után is góltalan maradt a KTE gólvágója, Tomiszlav Szivics a kispadra ültette. A támadó az elmúlt meccseken csereként beállva is döntő érdemeket szerzett az újonc két győzelmében, sőt, a Siófok ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen két találata miatt őt választottuk a meccs emberének.


 

– Hogyan élted meg, hogy a gyengébb kezdést követően a kispadra kerültél?

– Úgy érzem, hogy már az első négy meccsen sem ment rosszul a játék, de az biztos, hogy nem volt könnyű nekem sem felvenni az NB I ritmusát. Míg az NB II-ben igen könnyedén győztük le az ellenfeleket talán gyengébb teljesítménnyel is, itt már tényleg minden meccsen a maximumot kell nyújtani a pontokért. A felkészülésem tökéletesre sikerült, viszont allergiám miatt nem voltam százszázalékos állapotban. És ahogy az lenni szokott, Litsingi csereként beállva is nagyon jól játszott, sőt gólokat lőtt, így teljesen érthető, hogy Szivics mester a két legutóbbi alkalommal már neki adott bizalmat kezdőként. Elfogadtam edzőm döntését, hiszen ezen a szinten már egyértelmű, hogy a legjobb formában lévő játékosnak kell ott lennie a pályán, nálunk pedig elől igen nagy a „választék”.

– Legutóbb a Győr ellen beszállva győztes gólpasszt adtál, szombaton pedig egy duplával segítetted csapatod a sikerhez. Mit mondott Szivics a szünetben?

– Már a húsz, huszonötödik percben elküldtek melegíteni. Úgy láttam, hogy a korai gól minket túlságosan is megnyugtatott, míg a siófokiak felpörögtek. Nem tudtuk elől megtartani a labdát, és a mester épp azt kérte tőlem a szünetben, hogy erre törekedjek, illetve ha helyzeteim adódnak, használjam ki azokat.

– Hogyan emlékszel vissza góljaidra?

– Az első találatnál Szavics – aki véleményem szerint szintén megérdemelné a meccs legjobbja címet - szenzációs labdát adott, nem sokat teketóriáztam, sikerült jól eltalálni a lövést. A második gól előtt Schindler adott középre, az egyik védő megpróbált felszabadítani, de eközben lecsúszott a lábáról a labda, én pont jó szögben álltam, egyből kapura lőttem, és szerencsére ebből is gól lett. Nagyon jó érzés volt a végén újra együtt ünnepelni szurkolóinkkal, hiszen a városban most igazi fociláz uralkodik, és sokan járnak ki a mérkőzéseinkre.

– Mit vársz szombaton a Haladás ellen?

– Egy nagyon jó csapathoz utazunk, iszonyatosan nehéz dolgunk lesz. Ha pontokkal akarunk hazatérni, akkor okos, taktikus játékra lesz szükségünk. Szintén fontos lenne, hogy a védelemből már ne sérüljön le senki, hiszen három középső védőnk is hiányzik, még egy kiesést nehezen tudnánk pótolni. Bízom abban, hogy Szombathelyen is eredményes leszek, korábban a Pécs színeiben ez már sikerült.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu