Barca-Leverkusen: mókus az erdőtűzben

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 6. 13:31
A Barcelona tizennégy éve nem kapott ki német csapattól odahaza, ráadásul 3-1-es előnyből várhatja a Nou Campban esedékes visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Leverkusennek mennyei csodára lenne szüksége ahhoz, hogy továbbjusson.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BARCELONA-LEVERKUSEN, szerda 20.45

Várható kezdőcsapatok:

BARCELONA: Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Fabregas, Messi, Cuenca.

LEVERKUSEN: Leno - Schwaab, Friedrich, Toprak, Kadlec - Reinartz, Bender - Castro, Augusto, Schürrle - Kiessling.

Kicsit úgy tűnik, a gyógyszergyáriak feladták a Bajnokok Ligáját. Erejüket ugyanis a bajnokságra csoportosították át, ezt bizonyítja, hogy a múlt hétvégén 2-0-ra legyőzték a Bayern Münchent. A Barcelona az eltiltott Lionel Messi nélkül is könnyedén átlépett (3-1) a Sporting Gijón együttesén.

A címvédő az izomszakadást szenvedett Alexis Sánchez nélkül lép pályára a németek ellen, míg a kisebb rúgást kapott Thiago és az ágyékával bajlódó Eric Abidal szereplése is erősen kérdéses. Carles Puyol visszatérhet a védelembe, a legutóbb pihentetett csapatkapitány a már említett Lionel Messivel és a szintén eltiltását letöltött Sergio Busquetscel egyetemben Pep Guardiola rendelkezésére áll.

Robin Duttnak le kell mondania Sidney Samről, Michael Ballackról, valamint Tranquillo Barnettáról, de Vedran Corluka játékára sem vehetnek mérget a drukkerek. Eren Derdiyok egy hónapos lábfejsérülés után talán kezdhet, a Bayern elleni második félidőben már szerepet kapott a svájci zseni.

A Barcelona legutóbb az 1998-1999-es Bajnokok Ligája-idényben kapott ki utoljára odahaza német ellenféltől, akkor a már emlegetett Bayern verte meg a csoportkörben. A félelmetes statisztika azonban nem ez, hanem, hogy Messiék legutóbbi 49 (!) tétmeccsükön nem szenvedtek vereséget a Nou Camp falai között (utoljára 2010 szeptemberében kaptak ki a gránátvörös-kékek).

Ehhez jön hozzá, hogy a Leverkusen utolsó tizenkét idegenbeli BL-fellépésén nyeretlen maradt. Plusz, hogy a Bayer 11 bekapott góljával a legjobb tizenhat mezőnyében a leggyengébb védelemre támaszkodik. A németek a bajnokságban jelenleg hárommeccses győzelmi szériát tudhatnak magukénak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rutinból nyert a Barca, közel a nyolchoz
Energiatakarékos üzemmódban is simán bevette a BayArenát a címvédő Barcelona Leverkusenben, ezzel hatalmas lépést tett a negyeddöntő felé a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Sánchez az első félidő egyetlen helyzetét váltotta...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu