Barca-blama az El Clásico előtt

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 25. 23:58
Vezetett, majd hátrányban volt végül mégis egy pontot szerzett a Barcelona a Valencia otthonában a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában szombaton. A katalánok az első félidő derekán jutottak vezetéshez Lionel Messi révén, ám a szünetre 2-1-es hátránnyal vonultak, hiszen kétszer is megingott az egyébként biztos védelmük. Az egész mérkőzésen csak átlagost nyújtó gránátvörös-kékek a végén a hazai kapus, Cesar hibáját követő Thierry Henry-emeléssel mentettek pontot, egy héttel az El Clásico előtt.


A Barcelona szerdán álomfocival verte 4-0-ra a tabella harmadik helyén álló Sevillát, így papíron az ötödik Valencia is retteghetett, hogy egy hasonló verésben részesül.

 

A vendégek már megszokott első percekben szerzett találata ezúttal elmaradt és érdekes módon nagyon helyzetük sem akadt az első húsz percben, igaz Unai Emery fiairól sem mondhatjuk el, hogy megszállták volna Victor Valdés kapuját.

 

Aztán jött a menetrendszerű Barca-gól, egészen pontosan a 24. percben az élete formájában játszó Andres Iniesta kényszerítőzött Lionel Messivel, majd az argentin csatár közelről lőtt a hálóba. Mintaszerű akció végén fantasztikus találat született.

 

A szinte semmiből érkező gól után túlságon megnyugodtak Pep Guardiola fiai és ráfáztak! Az első félidő hajrájában három perc alatt kétszer csengetett a Valencia. Előbb egy szögletből Maduro szenvedte be a hálóba a játékszert, majd Pablo Hernandez Puyol hibáját kihasználva helyezett Valdés mellett a kapuba.

 

A kábulatból alig-alig ébredeztek a vendégek, nem tudtak igazán felpörögni, sőt inkább a Valencia kezdeményezett. David Villának ugyan nem ment, de így is volt esemény a Barca-kapu előtt, rendre kihasználatlanul.

 

Mikor már a hazaiak az órát figyelték Cesar hibázott, középre tenyerelt egy beadást, Henry pedig köszönte szépen, átejtette a kapust és a védőket a 85. percben. Ezen a napon több nem volt a Barcelonában, amely a látottak alapján örülhet az egy pontnak.

LA LIGA, 33. FORDULÓ:
VALENCIA – BARCELONA 2-2 (2-1)
Gólszerző: Maduro (43.), Pablo Gonzalez (45.) ill. Messi (24.), Henry (85.)
MÁLAGA – DEPORTIVO LA CORUNA 1-1 (1-0)
Gólszerző: Luque 32., ill. Sergio 50.
ALMERÍA–NUMANCIA 2-1 (2-0)
Gólszerző: Uche 6., Soriano 42., ill. Goiria 81.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu