Balotelli nélkül van esélye a Milannak?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 21. 15:35
Nagyon nehéz dolga lesz az Ajax otthonában pontokat veszítő AC Milannak kedden este a Bajnokok Ligájában, mert a San Siróban a Barcelona együttesét fogadja a H-csoport harmadik fordulójában. Az előző sorozatban ugyan 2-0-ra legyőzte a katalánokat ebben a stadionban, de holnap este erősen kérdéses a combsérüléssel bajlódó Mario Balotelli játéka, márpedig ő az olaszok fő - néha talán a saját csapatára is veszélyes - fegyvere, de Massimiliano Allegri nem számíthat több kulcsjátékosára sem a Messi-Xavi-Iniesta-Neymar négyessel felálló Barca ellen.


 

AC MILAN - BARCELONA. A Bajnokok Ligája idei csoportkörének leginkább klasszikus összecsapása mindenképpen ez a párbaj lesz, tekintve, hogy a két csapat története során eddig már 17 alkalommal találkozott egymással az európai kupákban. Az elmúlt két Bajnokok Ligája-szezonban mindig összefutottak, és ezekből a párharcokból rendre a katalánok jöttek ki jobban.

Tavaly azonban a nyolcaddöntő első meccsén az olaszok nyertek 2-0-ra, igaz, a továbbjutás csak a visszavágó első néhány percéig volt kérdéses, a Barca ugyanis 4-0-lal gázolt át ellenfelén Camp Nouban. Azóta nem sok minden változott, Gerardo Martino együttesének játékosanyaga idén is jóval erősebb, főleg úgy, hogy a combsérüléssel bajlódó Mario Balotelli játéka erősen kérdéses holnap a San Siróban.

Ugyanakkor az Osasuna ellen a Barca nemcsak pontokat vesíztett a bajnokságban, egyébként első alkalommal a szezon folyamán, hanem 64 meccs után először nem lőtt gólt sem. "Nem vagyunk rosszabbak, mint az Osasuna - mondta a keddi meccsről Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője. - Holnap hetedszer játszunk velük az elmúlt éveket figyelembe véve, és ha a tavaly februári teljesítményünket hozzuk, nem lesz gond."

"Bátornak kell lennünk. Ez még nem kieséses párbaj, és hozzászoktunk a meccsek előtti felhajtáshoz." A tréner elmondta, hogy nem taktikázik Balotellivel, a csatár tényleg sérült, és csak ma tudja megmondani, pályára léphet-e vagy sem. Nagy segítség lenne, mert a szakember nem számíthat Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Giampaolo Pazzini, Stephan El Shaarawy és Christian Abbiati játékára sem (utóbbi még kérdéses).

Kollégája, Gerardo Martino helyzete sokkal könnyebb, lévén majdnem az egész keretre számítha, és a csapat valószínűleg könnyedén elbírja a sérült Ibrahim Afellay és Jordi Alba hiányát, és talán a gólnélküli bajnoki döntetlen sem hagyott túl mély nyomot a játékosokban.

"A Milan történelmi csapat, jól tudják, hogyan és mit kell játszani egy európai kupasorozatban - mondta Andoni Zubizarreta, a katalán együttes sportigazgatója. - Jól ki tudják aknázni az erősségeiket, és a javukra fordítani a negatív dolgokat. Elismerem, szeretünk játszani a San Siróban, de nem szabad elfelejteni, hogy a Milan az Milan."

Bár a bíróról ritkán esik szó a beharangozóban, most fog, mert a kijelölt játékvezető, a német Felix Brych bármennyire rutinos is, a legutóbbi Bundesliga-fordulóban elképesztő hibát vétett, mikor egy oldalhálón át, egy lukon becsorgó fejest gólnak ítélt, ráadásul ezzel a fantomtalálattal nyert a Bayer Leverkusen a Hoffenheim otthonában. Nem árt többször is ellenőrizni a hálókat a San Siróban...

CELTIC FC - AJAX. A skót gárdát mostanában sérülések tizedelik, ami pont az Ajax elleni Bajnokok Ligája-meccsre érte el a csúcsát: Neil Lennon öt játékosára biztos nem számíthat (közülük a Barcelona ellen pirosat kapó Scott Brownra eltiltás miatt), köztük is a középpályás Kris Commons a legnagyobb vesteség. A hollandok nagy valószínűséggel nem változtatnak a hétvégi kezdőjükön, de jó hír, hogy visszatérhet Niklas Moisander.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2013/2013

H CSOPORT, 3. FORDULÓ:

AC MILAN (olasz) - FC BARCELONA (spanyol), okt. 22., 20:45
Milábó, San Siro, V.: Felix Brych (német)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN: Amelia - Abate, Zapata, Mexes, Constant - Montolivo, De Jong, Muntari - Birsa, Matri, Robinho Sérült: Abbiati, Bonera, Pazzini, Balotelli, El Shaarawy
FC BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Bartra, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Neymar, Sánchez Sérült: Affelay, Alba

CELTIC FC (skót) - AJAX (holland), okt. 22., 20:45
Glasgow, Celtic Park, V.: Ivan Bebek (horvát)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
CELTIC FC: Forster - Fisher, Van Dijk, Ambrose, Mulgrew - Pukki, Forrest, Ledley, Kayal - Szamarasz, Stokes Sérültek: Muoyokolo, Commons, Matthews, Boerrigter
AJAX: Cillessen - Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen - Serero, Blind, De Jong - Andersen, Sigthórsson, Fischer Sérültek: Krkic, Duarte

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 2 2 0 0 5-0 6 pont
2. AC Milan 2 1 1 0 3-1 4 pont
3. Ajax 2 0 1 1 1-5 1 pont
4. Celtic FC 2 0 0 2 0-3 0 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu