Bajzát Péter: Debrecenben is győzhetünk

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 6. 14:29
„Hiába bajnokaspiráns az ellenfél, nem futunk ki ellenük feltartott kézzel a pályára, szeretnénk pontot, vagy inkább pontokat szerezni, amire azért van sanszunk” – mondta a szerdai játéknapot megelőzően a Debrecen-Győr elleni találkozóról Bajzát Péter, előbbi csapat egykori, utóbbi jelenlegi játékosa. A támadó sárga lapos eltiltás miatt hiányzik majd a számára külön presztízzsel is bíró összecsapásról, még a csapattal sem utazott el. Szerdán délelőtt Győrben edzett, így csak a Rába-partjáról szurkol a zöld-fehérben futballozó társaknak.


A 17. fordulóból elmaradt hat mérkőzéssel folytatódik szerdán az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. Az aranyéremért folyó versenyfutásban az elmúlt mérkőzéseken a Debrecen lépés- és négy pontos előnyre tett szert az őt még mindig kitartóan üldöző Újpesttel szemben, a két csapat hétközi fellépése mindenképpen kiemelendő a szerdai honi kínálatból.

A Debrecen azt a Győrt fogadja, amely ősszel messze a várakozások alatt teljesített, a tavasszal viszont egészen más felfogásban futballozva, jóval támadóbb szellemben és kevesebb hibával játszva már ott találjuk a középmezőnyben. A hajdúságiak éllovasként várják a találkozót. A hazaiak aligha fogadták bosszúsággal azt a hírt, hogy az ellenfél leggólveszélyesebb támadója, az erős debreceni kötödéssel rendelkező, az élvonalban Debrecenben bemutatkozó Bajzát Péter sárga lapos eltiltása miatt kénytelen kihagyni a találkozót.

„Csapatomat idegenben is képesnek tartom a jó játékra és a jó eredmény elérésére – nyilatkozta Bajzát Péter a sporthirado.hu-nak. – A szerda délutáni találkozótól azt várom, hogy a Debrecen lesz a kezdeményezőbb, ők irányítják majd a mérkőzést, döntően náluk lesz a labda, mi pedig a kontrákból tudunk eredményt elérni. Hiába bajnokaspiráns az ellenfél, nem futunk ki ellenük feltartott kézzel a pályára, szeretnénk pontot, vagy inkább pontokat szerezni, amire azért van sanszunk. Hasonló felfogásban játszottunk Zalaegerszegen is, bár ott nagyon, tulajdonképpen megismételhetetlenül kijött a lépés a csapatnak.”

„Ez a mostani Debrecen már egy teljesen más együttes, mint amilyenben én játszhattam, nemcsak azért, mert kicserélődött a kerete időközben. A mostani egy fiatalabb, inkább MTK-hoz hasonlítható, fiatal korosztályokra építő együttes, ám a gyorsaság és a lelkesedés még nem igazán párosult esetükben kellő rutinnal, illetve én nagyon hiányolom belőlük az agressziót. Márpedig, ha megnyerik a bajnokságot, amire jó esélyük van és kilépnek a nemzetközi porondra, ott ez alapfeltétel. Oda ennél sokkal, de sokkal több kell. Abban a Debrecenben, amelyikben én játszhattam, jóval rutinosabb játékosok szerepeltek, a sokat megélt emberek, Selymes Tibor, Szekeres Tamás vagy Sándor Tamás lényegesen masszívabban álltak a lábukon, szerintem jobb csapat volt a miénk a mostaniaknál. Nem tudom, utóbbiak meddig juthatnak még el, ehhez elsősorban a már említett agressziójukon kellene változtatniuk.”

„Az Újpest legutóbbi két mérkőzésén nem tudott nyerni, kikaptak az MTK-tól, döntetlent játszottak otthon a Diósgyőrrel. Ha ők versenyben akarnak maradni az aranyéremért, márpedig aligha tudok esetükben mást elképzelni, akkor a Vasas elleni három pontot be kell gyűjteniük. Szerintem hozzák is a mérkőzést, de azt azért megjegyezném, könnyű dolguk aligha lesz a Vasas ellen. Az angyalföldiek tavaszra meggyengültek, ám hiába a sok vereség, a több váratlan pontvesztés, azért még mindig jó kerettel rendelkeznek és jó csapatot alkotnak, még így is nehéz ellenfelek. Mi már csak tudjuk, saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hiszen Győrben nem bírtunk velük.”

„Nekünk már csak valami nagyon nagy csoda segíthetne a bajnokságban, hogy megcsípjük a bronzérmet, elsősorban gyenge őszünknek köszönhetően erre most már nincs reális esélyünk. No persze, a Vasas elleni döntetlen is sokat rontott a helyzetünkön, talán azzal szálltak el végképp reális éremszerzési reményeink. Így a Magyar Kupa döntőjére koncentrálunk, ott nagyon szeretnénk győzni a Honvéd ellen.”

NB I:
17. FORDULÓ:
  • Újpest - Vasas 18:00
  • Siófok - Nyíregyháza 19:00
  • REAC - Paks 19:00
  • Kaposvár - Diósgyőr 19:00
  • Kecskemét - Zalaegerszeg 19:00
  • Debrecen - Győr 19:00

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu