Babos Gábor Hollandia legjobbjai között

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 13. 07:12
Szép elismerésben részesült Babos Gábor, a NEC Nijmegen magyar válogatott kapusa. A 34 éves portás az ötödik helyen végzett a holland sportújságírók szavazatai alapján összeállított Év Játékosa voksoláson - olvasható klubja hivatalos oldalán. Az első helyen a bajnoki címet megszerző AZ Alkmaar támadója, Munir el-Hamdaui végzett, míg a második a legjobb kapusnak választott Luciano lett a Groningenből.


Nem először tartják érdemesnek Babost az efféle elismerésre a holland sportújságírók. Első kinti évében második lett az év játékosa szavazáson, míg korábban a legjobb kapusnak járó díjat is bezsebelhette.

Az Eredivisie, a De Telegraf című újság, a Telesport és a szövetség által megtartott voksoláson az volt a fő kritérium, hogy az illető labdarúgó minimum harminc mérkőzésen szerepeljen az idényben. Nos, honfitársunk ezt az elvárást magasan teljesítette, ugyanis ennek több mint a dupláját játszotta az idényben. 

A kapusok mezőnyében ezúttal második lett a korábban a Feyenoordban is megforduló Babos. Ugyanis a Groningen portása, Luciano megelőzte ebben a tekintetben. Az első helyen a bajnoki címet óriási meglepetésre elnyerő AZ Alkmaar támadója, Munir el-Hamdaui végzett. Utána következett az előbb említett kapus, míg a harmadik a Twente játékosa, Eljero Elia lett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu