„Az utóbbi évek legjobb angol csapata"

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 10. 13:01
Az utóbbi évek talán legjobb teljesítményét nyújtotta szerda este az angol labdarúgó-válogatott. Fabio Capello csapata 5-1-re intézte el Horvátországot világbajnoki selejtezőn és sorozatban nyolcadik sikerével kijutott a jövő évi dél-afrikai vb-re. Frank Lampard - aki a győzelemből két találattal vette ki a részét - elmondta, sok remek együttesben szerepelt már, ám ez a gárda kiemelkedik közülük. Klubtársa, John Terry is egyetértett barátjával és hozzátette, élvezni kell a sikert, amelyért oly sokat szenvedtek korábban.


Ha a spanyolok hibátlan mérlegére nehezen talál az ember szavakat, akkor az angolok esetében pláne ez a helyzet. A szigetországi válogatott a Vörös Fúriához hasonlóan nyolc mérkőzésből nyolcat megnyert a selejtezősorozatban. Legutóbb szerda este éppen azt a horvát csapatot múlták felül improvizatív játékkal, amely oly sok gondot és fájdalmat okozott nekik az utóbbi években. Emlékezzünk csak Paul Robinson hibájára vagy Mladen Petric parádéjára, amelyek miatt az angolok nem jutottak ki a tavalyi Európa-bajnokságra.

Mit ad isten a vb-kvalifikáció során ismét összesorsolták a két együttest. Az első zágrábi meccsen Beckhamék megmutatták, nem felejtettek el focizni (4-1) és a hazai találkozón se adták alább öt rúgott gólnál. Két legjobbjuk a két legjobb középpályásuk, Steven Gerrard és Frank Lampard volt, mindketten kétszer találtak be a Vedran Runje hálójába.

„Azt hiszem az utóbbi évek legjobb angol válogatottjában léphettem pályára. No, meg sosem volt részem olyan élményben, hogy az összes selejtezőt megnyerje a csapat - ráadásul jó játékkal" - nyilatkozta Lampard. Azt azonban tegyük hozzá, hogy két mérkőzésük még hátravan.

Ezt hangsúlyozta ki régi barátja, John Terry is, aki elmondta, végre vége a stressznek, elérték céljukat. „Még hosszú út áll előttünk és a hibátlan mérleg nem azt jelenti, hogy nincs miben fejlődnünk."

Az angol válogatott mindenesetre már körül nézhet a dél-afrikai szállodák között, melyiket is válassza majd lakhelyéül a következő évi világbajnokságra. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu