Az Újpest visszafogadta ikonját

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 8. 17:43
Visszatért Újpestre a klub ikonja, a szurkolók kedvence! A korábbi klasszis csatár, Kovács Zoltán lesz a jövőben a lila-fehérek utánpótlás-sportigazgatója. A Kokó becenévre hallgató klasszis ezzel végleg befejezte profi karrierjét. Mindezt a klub hivatalos honlapja tette közzé.


„Nagyon szeretném megköszönni a lehetőséget. Hosszú ideje tudatosan készülök a sportvezetői pályára. Öt évig jártam főiskolára, hogy az emberi és szakmai képességbeli tényezők mellett papíron is alkalmas legyek a feladatra. Pályafutásom utolsó éveiben már éreztem, hogy nem edzőként, sokkal inkább vezetőként találom meg a helyem a magyar labdarúgásban. Külön öröm, hogy profi pályafutásom után éppen az Újpest lehet az első munkahelyem ilyen beosztásban. Ez egy új szakma, új élet, és nagy izgalommal várom az előttem álló feladatokat. Óriási alázattal és szorgalommal fogom beletemetni magam a munkába" - nyilatkozta a negyedik kerületi klub hivatalos honlapján a 35 éves szakember.

Kokó játékosként négy ciklusban is szerepelt az Újpest színeiben. Először az 1996-1997-es idényben 49 mérkőzésen 24-szer talált be az ellenfelek hálójába. Egy féléves görögországi kitérőt (PAOK) követően ismét a Megyeri útra vetette a sorsa, ezúttal 59 meccsen 22 góllal segítve csapatát. Az ezredforduló környékén Franciaországba,a  Chateauroux-hoz igazolt, majd vissza szeretett klubjához (44 találkozó, 23 gól). Majd egy kevésbé jól sikerült kínai légióskodás után immár négy évet maradt Újpesten (87 meccs, 31 találat). 

A lila-fehérek vezetősége azonban ezek után sem tartott igényt a szurkolók kedvencére, aki így egészen Győrig menekült, ahol a tavalyi év végén szintén elköszöntek tőle. Jöhetett szűkebb pátriárkája, Nagytétény. Ezt a nyugodt, szinte barátok közötti játékos adta most fel Kovács Zoltán az utánpótlás-sportigazgatói posztért. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu