Az MLSZ tovább háborúzik Berzi Sándorral

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 4. 18:25
Lassan tragikomédiába fullad a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kontra Berzi Sándor „háború”, hiszen a két fél csatározása újabb fordulatot vett: az MLSZ legújabb döntése hatályon kívül helyezte Berzi Sándor korábbi főtitkár százezres büntetését, valamint két hónapra szóló eltiltását a sportszakmai tevékenységtől, ám ez még koránt sem jelenti azt, hogy az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója vissza is kapta a büntetésként és fellebbezésként befizetett 300 ezer forintját.


Ahogy korábban a SportHírado.hu is beszámolt róla, a fehérvári ügyvezetőt február 11-én büntette meg az MLSZ 100 ezer forintra, továbbá két hónapra eltiltotta a sportszakmai tevékenységtől, minden jellegű mérkőzésre vonatkozóan, de utóbbit 2009. június 30-ig felfüggesztette, mivel az FC Fehérvár két utánpótlás-válogatott játékosát, a védő Bencze Zsoltot és a csatár Lelkes Pétert nem engedte el az U17-es és U19-es válogatottak közös foglalkozására.
Berzi fellebbezett a döntés ellen, ám ezt most az MLSZ legutóbbi elnökségi ülésén hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatását rendelte el.

Az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója így kommentálta a történteket hírportálunk megkeresésére:

„Más nem történhetett – vágott bele a szövetség korábbi főtitkára -, mint hogy az MLSZ hibát talált a saját maga indított fegyelmi eljárásban, hiszen csak ez az egy indoka lehet annak, hogy a korábbi döntését hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatását rendelte el. Arról azonban egyelőre nem szól a fáma, hogy visszakapom-e az eddig befizetett 300 ezer forintomat. Befizettem a kirótt 100 ezer forintos büntetést, továbbá a fellebbezés díja is 200 ezerbe került, de az ügymenet ilyenkor kissé lelassul… Továbbra is biztos vagyok az igazamban, így ebben az ügyben csak a szövetség hibázhatott, de hogy milyen hibát vettek észre a saját maguk által indított eljárásban, azt nem tudom. Természetesen nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, így kíváncsian várom a fejleményeket, a folytatást…”

S hogy mire is gondolt Berzi Sándor az összeesküvés elmélettel?

Nos, köztudott, hogy Berzi korábban évekig volt az MLSZ főtitkára, s mind a mai napig jó kapcsolatot ápol Bozóky Imre korábbi MLSZ-elnökkel – aki rendre meg is jelenik a Fehérvár hazai meccsein a díszpáholyban -, ám a piros-kékek jelenlegi ügyvezetőjét 2007 júniusában Kistelekiék menesztették – akkor az MLSZ nemzetközi igazgatójaként dolgozott Berzi -, miután a 2001-es, 2004-es, 2005-ös évekkel kapcsolatos APEH-vizsgálatban - amely összesen 100 millió forint hiányt állapított meg a szövetségnél -, egy személyben Berzi Sándort tették felelőssé. Emiatt Berzi pert indított, s első fokon a jelentős összegű kártérítési pert meg is nyerte.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu