Az MLSZ tiltakozik Vaskó miatt

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 9. 20:27
Kénytelen lemondani Vaskó Tamás játékáról Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A középhátvédet ugyanis a hétfői bajnokira hivatkozva nem engedte el a kerethez az olasz másodosztályú Avellino. Az MLSZ panasszal fordult az olaszokhoz és a FIFA felé is.


Hétfő délután egymás után érkeztek meg Tel Avivba a szerdai, Izrael elleni barátságos mérkőzésre (Ramat Gan, 18 óra) készülő válogatottunk tagjai. Az utolsó pillanatban Torghelle Sándor, Fülöp Márton és Vanczák Vilmos is befutott, így gyakorlatilag mindenki ott volt az első tréningen, amelyet a találkozó helyszínéül szolgáló stadion edzőpályáján tartott meg Erwin Koeman szövetségi kapitány.

Azért csak gyakorlatilag, mert mint hétfő délután kiderült, Vaskó Tamást klubja, az Avellino megszegve az alapvető előírásokat (amelyek szerint a hivatalos FIFA-napokon sorra kerülő mérkőzéseket megelőzően 48 órával az adott ország válogatottjának rendelkezésére kell bocsátani a játékosokat) a hétfő esti, Cittadelle elleni bajnokijára hivatkozva nem engedte el, így a védő szerdai szerepeltetéséről Erwin Koeman le is mondott. Az ügy miatt az MLSZ hivatalosan tiltakozott Vaskó klubjának illetékeseinél és ugyanezt megteszi a FIFA felé is.

A közel egyórás edzés elején Jámbor László fejlesztési igazgató vezényelt kiadós átmozgatást, majd a két kapus, valamint a kisebb fáradtságra panaszkodó Vadócz Krisztián és Torghelle Sándor kivételével a társaság kispályás, egymásközti játékban vett részt - a "meccsbe" a szövetségi kapitány is beszállt.

A helyi információk egyelőre nem szólnak a találkozót övező érdeklődésről, de az izraeli szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a nézőszám 10 000 és 25 000 között lehet majd. Hogy minél több néző legyen ott a Ramat Gan stadionban, arról úgy is igyekeznek gondoskodni, hogy kimondottan mérsékelt áron, mintegy 2 eurónyi sékelért árulják a belépőket.

A találkozót a lengyel Marcin Borski vezeti majd, segítői izraeli asszisztensek lesznek.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu