Az MLSZ felmentette Aczél Zoltánt

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. február 22. 19:18
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága szerdán elévülés okán felmentette Aczél Zoltánt, akit a fegyelmi bizottság tavaly decemberben függesztett fel a munkavégzés alól azt követően, hogy a trénerrel szemben még a Siófok vezetőedzőjeként kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel.


 

A felmentés oka, hogy - a sportfegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet alapján - nem indítható sportfegyelmi eljárás abban az esetben, ha a kötelezettségszegésről való tudomásszerzés óta 30 nap, illetve a kötelezettségszegés elkövetése óta egy év eltelt. A mostani határozat ellen nem lehet fellebbezni.

A gyanú szerint Aczél 2009 áprilisi és májusi mérkőzések befolyásolásával hozható kapcsolatba, az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig tavaly december 13-án - vagyis több mint egy évvel később - függesztette fel a trénert, és indított ellene eljárást.

Az MLSZ határozata után egy nappal a szakemberrel szerződést bontott az őt akkor vezetőedzőként foglalkoztató Haladás Sopron Bank.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúja szerint Aczél a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést.

A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor.

A 2009. május 23-i ZTE-Siófok (5-3) bajnoki előtt Aczél - a gyanú szerint - szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének befolyásolásában, hogy csapata legalább két góllal elveszíti a találkozót.

Aczél tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még négy labdarúgót, Andruskó Attilát, Tusori Richárdot, H. Gyulát és K. Norbertet, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt szintén őrizetbe vették a KNYF munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu