"Az Internek olasznak kell maradnia!"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 2. 15:10
Az Internazionale korábbi elnöke, Ernesto Pellegrini arra kéri utódját, Massimo Morattit, hogy ne adja el a klubot az indonéziai Erick Thohirnak, aki a hírek szerint a 18-szoros olasz bajnokcsapat 75 százalékát vásárolná meg, így lenne többségi tulajdonos.


 

Massimo Moratti, az olasz Intrnazionale elnöke a múlt héten tárgyalt Milánóban egy indonéz üzletemberrel, Erick Thohirral, aki meg szeretné vásárolni a klub 75 százalékát, nagyjából 300 millió eurós összegért.

Konkrét megállapdás még nem született, de Thohir - aki egyébként tavaly óta az észak-amerikai DC United tulajdonosa - tervei szerint visszatér Olaszországba, és annyit már elmondott, hogy ha létrejön az üzlet, az Intert a világ tíz legjobb csapatainak egyikévé szeretné tenni.

A tulajdonosváltással azonban nem mindenki ért egyet. Ernesto Pellegrini szerint, aki 1984-ben 10 milliárd líráért vette meg a klubot, és adta tovább tizenegy év múlva tovább Morattinak, az Internek olasznak kell maradnia, és nem kerülhet egy idegen kezébe.

"Az indonéziaikat csak az üzlet érdekli - mondta Pellegrini a La Gazzetta dello Sportnak. - A klubnak olasznak kell maradnia, és át kell szervezni, amihez én is segítek találni egy hazai vállalkozót. Félre ne értsenek, nincs semmi személyes problémám Thohirra, nem ismerem őt, és kétség kívül irigylésre méltó anyagi helyzetben van."

"De a helyzet elszomorít, mert utálnám nézni, ahogy kedvenc csapatom egy idegen kezébe kerül." Ha Thohirnak sikerülne megvásárolnia az Intert, azzal a második nem olasz tulajdonos lenne a ligában, az AS Roma csapatát ugyanis két éve már megvette egy amerikai konzorcium.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Moratti eladja az Inter háromnegyedét?
Csütörtökön Milánóban tárgyalt egymással Massimo Moratti, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale elnöke, valamint Erick Thohir indonéz üzletember....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu