Az Integrál-DAC bánta a bajai fordítást

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 16:46
Meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott az újonc Baja együttese az Integral-DAC otthonában az NB II Nyugati csoportjának 10. fordulójában. Az első félidőben Bali révén még a hazaiak vezettek, ám a második játékrészben Da Silva duplájának köszönhetően tudtak fordítani a vendégek.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 10. FORDULÓ:
INTEGRAL-DAC – BAJAI SE 1-2 (1-0)
Győr, 200 néző. Vezette: Ákos D. (Takács G., Gyürüsi G.)
INTEGRAL-DAC: Somogyi – Csikós, Töltősi, Szabadfi, Barics – Sarus (Mörtel, 65.), Müller, Szűcs (Fleischhacker, 65.), Bozsik (Lajtos, 46.) – Laki, Bali. Vezetőedző: Lengyel Ferenc
BAJA: Viniczai – Sztojanovic (Hernády, 69.), Mitasz, Gyenei, Jenei (Kohány, 82.) – László, Trucz, Lógó, Rozsi (Papp, 54.) - Da Silva, Nagy E. Vezetőedző: Goretich Gábor
Gólszerző: Bali (17.), ill. Da Silva (51., 56.)

 

Az NB II Nyugati csoportjának tizedik fordulójában a táblázaton tizenkettedik helyezett Baja együttese látogatott a két hellyel előrébb álló Integral-DAC csapatához.

 

Eseménytelen első negyedórát láthattak a kilátogató szurkolók, egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kidolgozni.

 

A mérkőzés 17. percében az első említésre méltó akciójából gólt szereztek a hazaiak. Bozsik ugratta ki szépen a védők között befutó Balit, aki tizenkét méterről lőtt jobb lábbal a kapu bal oldalába. (1-0).

 

A kék-fehérek vezető találata után öt perccel könnyen egyenlíthettek volna a vendégek, ám Roni hét méteres fejesét Somogyi bravúrral hárította. A bajai helyzet után Laki is ziccerbe került, de hazaiak csatára a kifutó Viniczaiba lőtte a labdát.

 

A második félidő eleje sem hozott különösebb izgalmakat, ám a mérkőzés 51. percében váratlanul egyenlíteni tudott a vendégegyüttes. Nagy Előd kapott egy labdát a bal oldalon, majd Pásztor szorításában tört kapura és lőtt estében laposan a kapu bal oldalába. A játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, és büntetőt ítélt a vendégeknek. A labda mögé Da Silva állt, aki higgadtan gurított a kapu bal alsó sarkába (1-1).

 

Még öt perc sem telt az egyenlítő találat után, amikor ismét Da Silva villant a vendégektől. Lógó ugratta ki brazil játékost, aki tizennégy méterről lőtt laposan a kapu bal oldalába (1-2).

 

A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, és beszorították a saját térfelükre a vendégeket, akik a gyors ellentámadásokban bíztak. A hazai kék-fehérek sorra alakították ki a helyzeteket, ám Laki és Mörtel közeli lövésénél Viniczai bravúrral hárított. Végül maradt a 2-1-s bajai siker.

 

EDZŐSZEMMEL
Lengyel Ferenc: - Szégyenletes teljesítményt nyújtottunk. Hetek óta erre készülünk, hogy gólokat rúgjunk, de mégsem megy.
Goretich Gábor: - Értékes győzelmet arattunk egy jó csapat ellen.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu