Az első City-hadüzenet a Unitednek

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 20. 20:38
Alighogy véget értek a Bajnokok Ligája-kötelezettségek, a csapatok, a játékosok azonnal a hétvégi feladatok felé irányították figyelmüket. Hatványozottan igaz ez a hétvége, de az ősz egyik legnagyobb rangadójára, a vasárnap 14.30-kor kezdődő Manchester United-Manchester City szupercsatára. A "szájalás" ilyenkor természetes, az első hadüzenet már meg is érkezett.


A legutóbbi FA-kupa-sorozat elődöntőjében legyőzte a Manchester City a Unitedet - igaz, a Szuperkupa-döntőben alulmaradt ellene... -, Nigel De Jong szerint most vasárnap is valami hasonló következik majd - az Old Traffordon. A Premier League listavezetőjénél magabiztosak a futballisták, akik "zsebre raknák" a városi riválist.

"Mindenki hisz abban, hogy ismét legyőzzük az MU-t - kezdte a 26 esztendős holland középpályás a Daily Mirrornak adott nyilatkozatában. - Listavezetőként megyünk hozzájuk, célunk, hogy a fordulót követően is ott maradjunk."

"A tét ismét hatalmas, annyi a különbség, hogy ezúttal mi vagyunk az esélyesebbek. Az előző szezonban mát megmutattuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket. Jók vagyunk, ezt már ők is tudják. Magabiztosak vagyunk, tudjuk, mit kell tennünk."

De Jong hozzátette, a City egyelőre nincs olyan magasságokban, mint a 25 éve sorozatban címeket nyerő Manchester United, de az építkezés elkezdődött.

"Lépésről lépésre haladunk, amihez idő kell. Még akkor is türelemre van szükség, ha van elég pénz a jó játékosok megvételéhez. Nálunk is ez a helyzet. Ám a City is megírhatja a maga történelmét. Az elvárások nagyok, ezzel a kerettel pedig meg is lehet ezeknek felelni. A fizetés is jó, szóval minden adott a kivételes szerepléshez. Trófeákat akarunk nyerni, a Villarreal elleni utolsó pillanatokban megszerzett győzelem e cél eléréséhez adhat plusz erőt."

Amennyiben De Jong szavai realizálódnak, és idegenben győzne a City, akkor öt ponttal meglépne a városi riválistól. Vendégsikerre, ebben a felállásban legutóbb 2008 februárjában volt példa, akkor 2-1-re nyert a City. És vajon most? 

A találkozót vasárnap 14.30-tól a SportHíradón ÉLŐben közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gerrard-gól és iksz a Pool-Man. Uniteden
A Liverpool győzelmet érdemelt volna, de csak 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United ellen a Premier League 8. fordulójának rangadóján. Gerrard március után kezdett, szabadrúgásból be is talált. Chicharito szupercsere...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Élre ugrott a Manchester City
Immár a Manchester City vezeti az angol bajnoki tabellát, miután hazai pályán 4-1-re leiskolázta az Aston Villát a 8. fordulóban. Balotelli ollózós gólt lőtt, Milner sem szégyenkezhet. Given, Ireland és Dunne keserű leckét...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu