Az egyiptomi Zizou egyedül kevés volt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 18:47
A Hajnal Tamást sérülés miatt nélkülöző Borussia Dortmund nem bírt hazai környezetben a VfL Bochummal (1-1), az Eintracht Frankfurt pedig a Borussia Mönchengladbach otthonából vitte el a három pontot (1-2) az első osztályú német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 11. fordulójában, vasárnap délután.


 

A hagyományoknak megfelelően vasárnap délután öt órai kezdettel két mérkőzéssel zárult a német bajnoki forduló.

A Borussia Dortmund 1971. november 6. és 2008. március 29. között 56-szor találkozott a VfL Bochummal a Bundesligával, pályaválasztóként eleddig 17 győzelmet, hat döntetlent és öt vereséget tudott felmutatni.

Jürgen Klopp, a hazaiak vezetőedzője pénteken azt nyilatkozta, hogy sérülés miatt Sebastian Kehl, Nelsen Valdez, Jakub Blaszczykowski és Hajnal Tamás játéka is erősen kérdéses.

Végül Kehl és a Kuba mezfelirattal szereplő Blaszczykowski szerepet kapott a kezdőcsapatban, Valdez a kispadon, Hajnal a lelátón foglalhatott helyet.

Hajnal hiányát megsínylették a későn ébredő dortmundiak, meglepő módon a vendégek az első percektől kezdve lendületesebben, gólveszélyesebben futballoztak. Sőt mi több, mezőnyfölényük a 27. percben már az eredményjelző szerkezeten is nyomott hagyott.

Egy jobboldali bochumi szöglet után Mats Hummels röviden szabadított fel, a kapu előteréből középre kifejelt labdát Thomas Zdebel mintegy 20 méterről a jobb felső sarokba bombázta. Roman Weidenfeller úszott a levegőben, de csak annyit ért el, hogy beljebb segítse a labdát.

A bekapott gól megfogta a vendéglátót, amely csupán hosszú percek múltán eszmélt a kábulatból. A szünethez közeledve feljavult a hazaiak támadójátéka, a 44. percben meg is született az egyenlítés. Neven Subotic előkészítése után Mohamed Zidan 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt ballal.

A második félidőben képtelen volt egyről a kettőre jutni Jürgen Klopp alakulata, amely a várt, az elvárt három pont helyett csupán eggyel gazdagodott vasárnap. Hiába, az egyiptomi Zizou egyedül kevés volt…

BUNDESLIGA, 11. FORDULÓ:
BORUSSIA DORTMUND – VFL BOCHUM 1-1 (1-1)
Dortmund, Signal-Iduna Park, 69 000 néző, vezette: Knut Kircher.
DORTMUND: Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Hummels (R. Kovac, 46.), Y.-P. Lee - Tinga, Kehl, Kringe - Blaszczykowski (Klimowicz, 81.), Zidan, Frei (Valdez, 70.) Vezetőedző: Jürgen Klopp
BOCHUM: Fernandes - O. Schröder (Pfertzel, 46.), Maltritz, Yahia, P. Bönig - Zdebel (Mavraj, 73.) - Freier, C. Fuchs - Azaouagh - Hashemian (Mieciel, 64.), Sinan Vezetőedző: Marcel Koller
Gólszerző: Zidan (44.), ill. Zdebel (27.) Sárga lap: Kringe (30.), ill. Azaouagh (14.), Zdebel (23.), Freier (87.)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – EINTRACHT FRANKFURT 1-2 (1-1)

Mönchengladbach, Borussia Park, 42 000 néző, vezette: Florian Meyer.

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH: Gospodarek – Levels, Paauwe, Daems, Voigt (van der Bergh, 68.) – Alberman, Svärd (Bradley, 56.) – Marin, Baumjohann (Nouville, 63.), Matmour – Friend. Vezetőedző: Florian Meyer.

EINTRACHT FRANKFURT: Nikolov – Ochs, Russ, Galindo, Spycher – Fink – Steinhöfer, Ljubicic – Korkmaz (Toski, 86.), Fenin, Liberopoulos (Tsoumou, 87.). Vezetőedző: Friedhelm Funkel.

Gólszerző: Russ (12.– öngól) ill. Fenin (16.), Fink (52.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu