Az edző nem tudja, bunda volt-e a döntő

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 19. 15:10
Dagad (?) a magyar labdarúgás legújabb kori vesztegetési botránya, egyre több gyanús körülmény merül fel, de a bizonyítékokra továbbra is várnia kell a közvéleménynek. A legfrissebb hírek szerint a Magyar Kupa tavalyi döntője is „sáros” lehet, de a győztes Honvéd FC akkori vezetőedzője, Sisa Tibor állítja, nem tapasztalt semmi olyat a mérkőzés kapcsán, amelyre rá lehet sütni, hogy az bizonyítaná a bundázást.


„Nagy talány volt számomra a csapat, persze korábban már sok edzőnek beletört a bicskája a Honvédba. Más helyeken sikerült eredményes munkát végeznem, de most nem sikerült jó csapatot csinálnunk. Pedig az edzéseken nem volt gond, ám a mérkőzéseken sokszor érthetetlen volt a játék” – kezdte a Sporthirado.hu-nak adott nyilatkozatát a szakember.

Sisa Tibor a mai napig nem érti, hogy a folyamatosság helyett szinte mérkőzésről mérkőzésre, időnként még félidőről félidőre is változott a Honvéd teljesítménye. A jó játékot érthetetlen visszaesés követte, pedig a szakmai stáb azt várta, folyamatos lesz a fejlődés, természetesen jó irányba.

A tréner a kispesti háttér rövid szemléltetése után honlapunk kérésére külön kitért a győriek elleni kupafináléra is, amely meglepetéssel zárult. A jóval esélyesebbnek tartott zöld-fehérek gólt sem tudtak szerezni a két találkozón, így Abraham egy szem idegenbeli találatával a fővárosiak szerezték meg a trófeát.

„Mindkét mérkőzésen koncentrált volt a csapat, minden rendben volt. Az MK-döntőt felajánlani egy másik csapatnak ép ésszel amúgy is felfoghatatlan"  – említette Sisa Tibor, majd hozzátette: Nem tapasztalt gyanús jelenséget a döntőt illetően, amúgy is elképzelhetetlennek tartja, hogy egy trénernek ilyenről tudomása legyen.

„Kicsit hihetetlennek tűnik az egész! Ilyet az edző tudhat meg utoljára, ha egyáltalán megtudja valaha. De most már semmi sem lepne meg, sőt, ilyenkor el kell gondolkodni. Gondolom, hogy nincs üldözési mániája a hatóságoknak, és Michel Platini (az UEFA elnöke - a szerk.) sem dobálózna üres szavakkal…” – jelentette ki Sisa.

A Nemzeti Sport pénteki számában írt arról, hogy magukat Honvéd-futballistának kiadó emberek (azt majd a nyomozók kiderítik, hogy valóban kispesti játékosok voltak-e) jó pénzért, húszmillió forintért átadták volna-e a dicsőséget a győrieknek. Böőr Zoltánt és Józsi Györgyöt keresték meg a mérkőzés előtti napokban, ők pedig a telki edzőtáborban tolmácsolták a vezetőknek az ajánlatot: a győriek fizessenek húszmilliót, s gond nélkül meglesz a hőn áhított nemzetközi szereplést is biztosító kupa.

Az ETO vezérkara azonban fölháborodottan utasította vissza a lehetőséget: a tulajdonos közölte a labdarúgókkal, inkább húszmillióval megemeli a prémiumot, csak nyerjék meg a Magyar Kupát. Igaz, a győriek nem jelentették az esetet a szövetségnek, valamint a rendőrségnek. Azóta a Nemzeti Nyomozó Iroda már vizsgálódik a döntővel kapcsolatban. A Nemzeti Sport szerint hamarosan sor kerülhet az érintettek, Tarsoly Csaba tulajdonos, Klement Tibor ügyvezető s persze Böőr Zoltán és Józsi György kihallgatására, sőt elképzelhető, George F. Hemingway kispesti klubtulajdonos véleményére is kíváncsiak.

A vesztegetési kísérlettel kapcsolatban Klement Tibor igennel válaszolt azon kérdésre, hogy megfelel-e a valóságnak a Nemzeti Sport értesülése.

Honlapunk megkeresésére a győri vezető csak annyit mondott, megegyezett az ETO illetékeseivel arról, hogy addig nem kommentálják bővebben az ügyet, amíg le nem zárul a vizsgálat.

MAGYARORSZÁGON A NYOMOZATI ANYAGOK
A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Bochumi Rendőr-főkapitányság munkatársainak személyes találkozója során, az NNI részére átadásra került a bochumi ügyészség által a fogadási botránnyal kapcsolatosan készített a németországi nyomozást összefoglaló anyag. A további nyomozati iratok átadása jogsegély formában történik. A nyomozás 2009. december 01-én került elrendelésre, jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és az adott mérkőzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyamatosan zajlik. Az MLSZ és az NNI között folyamatos a kapcsolattartás, mely részben iratok beszerzésére, átadására és a speciális szakértelem átadására koncentrálódik. A személyiségi jogok (jó hírnévhez való jog, ártatlanság vélelme stb.) megsértése, valamint a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintett személyek nevét. A nyomozás jelenlegi szakaszában több információ kiadása a nyomozás eredményességét veszélyeztetné, így az eddigieknél több adat jelenleg nem hozható nyilvánosságra. (Nemzeti Nyomozó Iroda)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu