Bendtner sietett a Porto segítségére

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 22:34
Az Arsenal és a Porto lépett tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjából, miután az Ágyúsok a Dinamo Kijevet otthon, míg a Sárkányok a Fenerbahcét idegenben leckéztették meg. A piros-fehérek egyetlen gólját Nicklas Bendtner szerezte, míg a török fővárosban Lisandro López köszönt be kétszer. Kazim Kazim már csak szépíteni tudott.


 

G CSOPORT, 5. FORDULÓ:
ARSENAL (angol) – DINAMO KIJEV (ukrán) 1-0 (0-0)
London, Emirates Stadium, 59 374 néző, vezette: Alain Lux Hamer (Francis Crelo, Christian Holtgen mindhárman luxemburgiak)
ARSENAL: Almunia – Djourou, Gallas, Silvestre, Clichy – Denilson, Fabregas, Song, Ramsey (Bendtner, 68.) – Vela (Wilshere, 77.), Van Persie. Menedzser: Arséne Wenger.
DINAMO KIJEV: Bogus – Betao, Diakhaté, Aszatiani, El Kadouri – Vukojevics, Ghioane, Jeremenko, Alijev, Milevszkij – Bangoura. Vezetőedző: Jurij Szjomin.
Gólszerző: Bendtner (87.)
Sárga lapok: Van Persie (31.), Bendtner (87.), ill. Milevszkij (17.), Aszatiani (39.), Alijev (50.)
Piros lap: Alijev (89.)



Az Arsenal öltözője viszályoktól volt hangos az elmúlt hetekben, köszönhetően a francia bekk, William Gallas kirohanásának. A játékos a sajtó előtt találta ki a csapat szennyesét, amiért a büntetés sem maradt el: Arsene Wenger menedzser elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot, és Cesc Fabregasra ruházta át.

Emellett a bajnokságban is sorozatos kudarcok érték az együttest, aminek hatására felerősödtek a hangok, miszerint a londoniak már most kiszálltak a bajnoki címért folyó küzdelemből.

Ezek után adott volt a kérdés: vajon magához tér-e az Arsenal Csipkerózsika-álmából, vagy a Hull és az Aston Villa után a Dinamo Kijev is meglepetést tud okozni az Emiratesben. A támadóposzton ezúttal Carlos Vela kezdett Nicklas Bendtner helyett, társa Robin van Persie volt az offenzív sorban.

Az első félidő mégsem a helyzetekről és a látványos megoldásokról marad emlékezetes, a csapatok ugyanis főként a biztonságra törekedtek, és mindössze egy lesgólig jutottak. A „feketebárány”, William Gallas talált lesről a kapuba, a játékvezető – jogosan – szabadrúgást mutatott kifelé.

A második játékrészben sem szaggatták a csapatok az istrángot, jóllehet a Dinamónál hatalmas lángokban égett a ház: tudta, amennyiben nem talál be, elbúcsúzhat a folytatástól.

Nos, végül ez a forgatókönyv realizálódott azzal a változtatással, hogy az Arsenal a győztes gólt is begyötörte Nicklas Bendtner révén. Az ukránoknál Olekszandr Alijevnél szakadt el először a cérna, második sárga lapja után társai előtt mehetett zuhanyozni.

G CSOPORT, 5. FORDULÓ:
FENERBAHCE (török) – FC PORTO (portugál) 1-2 (0-2)
Fenerbahce, Sükrü Saracoglu Stadion, 38 510 néző, vezette: Alberto Undiano Mellanco (Fermin Martinez Ibanez, Roberto Alonso Fernandez – mindhárman spanyolok).
FENERBAHCE: Volkan – Gökhan, Yasin, Edu, Roberto Carlos – Josico, Emre (Kazim Kazim, 46.), Deivid (Buruk, 77.), Alex De Sousa, Ugur – Güiza. Vezetőedző: Luis Aragonés.
PORTO: Helton - J. Fucile, Rolando, B. Alves, P. Emanuel - T. Costa (Guarín, 61.), Fernando, Raul Meireles - Lisandro López, Hulk (Pelé, 80.), Cristián Rodríguez (Mariano, 75.). Vezetőedző: Jesualdo Ferreira.
Gólszerző: Kazim Kazim (65.), ill. Lisandro López (19., 28.)
Sárga lap: Emre (26.), Ugur (72.), Edu (86.), Gökhan (90+3.), ill. Fernando (32.)



A Fener egyetlen céllal készülhetett a portugál bajnokcsapat elleni találkozóra: győznie kellett, különben beláthatatlan távolságba kerül a Bajnokok Ligája-továbbjutás, és arra is megcsappannak az esélyei, hogy az UEFA-kupában folytassa tavasszal.

A Porto a második helyen várhatta a játéknapot, ám ennek ellenére fogadkozott, nem egyezik ki az iksszel, és a három pontért érkezett a Sükrü Saracoglu Stadionba.

Mint később kiderült, nem a levegőbe beszéltek a Sárkányok. Lisandro López kétszer is bevette Volkan Demirel kapuját, miután előbb a portás ügyetlenkedését, majd egy jókora bedobást követően volt eredményes.

A Fenerbahce gyorsan válaszolni akart a bekapott gólokra, a nagy akarásnak azonban majdnem nyögés lett a vége: Fernando emelésénél csak a léc és Allah segített a törökökön.

Ami nem jött össze az egyik oldalon, az sikerült a másikon. Kazim Kazim lövésébe tette bele Bruno Alves a lábát, a labda védhetetlenül vágódott a kapuba.

Az eredmény a továbbiakban nem változott, így a Porto a londoni eredménynek is köszönhetően már a legjobb 16 között érezheti magát az Arsenallal karöltve.


A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Arsenal 5 3 2 0 11 3 8 11
2. FC Porto 5 3 0 2 7 8 -1 9
3. Dinamo Kijev 5 1 2 2 3 4 -1 5
4. Fenerbahce 5 0 2 3 4 10 -6 2

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu