Az albán bajnok jobb, mint a magyar?

Szerző: CZOLétrehozva: 2012. július 23. 17:27
A címben megfogalmazott kérdésre kedd este választ kapunk, ami viszont aggasztó: Kondás Elemér még mindig nehezen tudja értelmezni a Debrecen albániai játékát, de az 1-0-s vereség ellenére rendületlenül bízik a továbbjutásban. A magyar bajnok vezetőedzője igyekszik felrázni fiait, akiktől 180 fokos fordulatot vár a Skenderbeu elleni keddi visszavágón a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében.


 

(Fotó: dvsc.hu)

A Debrecen veretlenül nyerte meg az NB I előző kiírását, ehhez képest hálás lehetett a sorsnak, hogy csak 1-0-ra kapott ki a Skenderbeu vendégeként.

A hazaiak edzője, Stanislav Levi egyenesen úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy az első meccsen nem rúgták be a helyzeteiket, mert akkor a visszavágó már csak formalitás lenne.

Az okokat csupán keresgéljük, de nehézkesen leljük, és Kondás Elemér is csak találgatja, mi vezethetett a kisikláshoz. Azt viszont kikéri maguknak, hogy immár az albán bajnok lenne az esélyes.

„Szó sincs arról, hogy reménytelen lenne a helyzetünk. A hátrány ledolgozható, igaz, ehhez egészen másképp kell hozzáállnunk a visszavágóhoz” – kezdte értékelését a SportHirado.hu-nak.

„Albániában szívem szerint ötöt cseréltem volna a félidőben, a csapat valamennyi tagjának javulnia kell, valakinek többet, valakinek kevesebbet. Fordulás után valamivel jobban futballoztunk, de ez csak részsiker. Az összpontosítás hiánya, kapkodás jellemezte a játékunkat, idegességet éreztem a csapaton.”

Kondás ennek dacára nem tervezi, hogy a fél csapatot kicseréli keddre, inkább hatni próbált a fejekre. „A játékosokkal külön-külön is beszéltem, remélem, meglesz a foganatja. A Skenderbeu sokkal agresszívabb volt, magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnunk.”

A Loki dolgát tovább nehezíti, hogy a visszavágót nem a szoros értelemben vett hazai pályán játssza az UEFA megkötései miatt, hanem Nyíregyházára kell átruccanniuk, de a kényelmetlenségekkel igyekeznek megbarátkozni.

„Persze, közelről sem ideális, hogy nem játszhatunk Debrecenben, de szerencsére a távolság nem leküzdhetetlen, így is rengeteg szurkoló buzdíthat minket. Nem hinném, hogy a hangulatra bármit is lehet majd fogni.”

A Skenderbeu fentebb már említett mesteréből, Stanislav Leviből remélhetőleg a próféta szólt, amikor a következőket mondta: „A visszavágó sokkal nehezebb lesz, mert a Debrecen ennél többre képes, csak most nem mutatta meg igazi tudását, éppen ezért az első meccsből nem szabad kiindulni.”

Ez ugyanakkor veszélyt is hordozhat, hiszen az albánok szemmel láthatóan tisztában vannak vele, mit várhatnak a jóval magasabban rangsorolt magyar vetélytárstól.

„Nagyon résen kell majd lennünk, de igyekszünk megfelelően felkészülni és remélem, ismét sikerül tudásunk legjavát nyújtani” – „fenyegetett” a cseh szakember.

Zárójelben tesszük hozzá, a párharc továbbjutója a BATE Boriszov-Vardar Szkopje csörte győztesével meccsel a következő körben - de messze van!

Addig is megjegyezzük, a Loki-Skenderbeut noha eredetileg kedd 20 órára írták ki, ám a meccset közvetítő Magyar Televízió kérésére fél órával később rendezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Loki elszánt, de ez elég lesz-e?
A Debrecen csalódást keltő játékkal 1-0-s hátrányt szedett össze a Skenderbeu elleni első meccsen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de kapusa, Nenad Novakovics képesnek tartja csapatát arra, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Túl erős volt az albán bajnok a Lokinak
Rá sem lehetett ismerni a magyar bajnokra! Az albán Skenderbeu 1-0-ra legyőzte kedd este a Ligakupától eltekintve 40 tétmeccsen keresztül veretlen Debrecent, nagyon nehéz visszavágó elé nézünk a BL-selejtező második körében. A...
Tovább a teljes cikkhez »


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu