A Loki elszánt, de ez elég lesz-e?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 23. 14:10
A Debrecen csalódást keltő játékkal 1-0-s hátrányt szedett össze a Skenderbeu elleni első meccsen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de kapusa, Nenad Novakovics képesnek tartja csapatát arra, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a főtáblához. Az albán bajnok edzője nehezebb mérkőzésre számít, mint egy hete, de a támadásról a visszavágón sem mond le.


(Fotó: dvsc.hu)

A Debrecen minden csapatrészében könnyűnek találtatott a Skenderbeu elleni idegenbeli meccsen, és ha a szerencse nem szegődik mellé, jóval nagyobb különbségű vereségbe is beleszaladhatott volna.

A magyar bajnok kapusa, Nenad Novakovics tisztában van ezzel, számos tanulságot levont társaival az albániai találkozóból.

„Az első mérkőzésen szokatlanul rosszul játszottunk, nem koncentráltunk eléggé, nem voltunk agresszívak, sok területet hagytunk az ellenfélnek a támadások vezetésére, és hiányzott az az egységesség is, ami korábban jellemzett minket” – mondta klubja honlapjának a hálóőr.

„A mérkőzés után mindenki nagyon csalódott volt, ami természetes, hiszen vereséget szenvedtünk. Rosszul éreztük magunkat, mert tudjuk, ennél többre vagyunk képesek. Most már szerintem mindenki lehiggadt, kitisztultak a fejek. Elszántan készülünk a visszavágóra!”

„Nehéz lesz, de meggyőződésem, hogy ezúttal sokkal jobban fogunk játszani, mint az első meccsen. Nem tudni, hogy a Skenderbeu milyen taktikával lép pályára, hiszen az előny nála van, de akárhogy is lesz, nekünk nyernünk kell! Jó hangulatra számítok, a szurkolók tizenkettedik játékosként segíthetnek minket, és mi megígérjük, hogy mindent megteszünk a pályán! Reméljük, a végén együtt ünnepelhetünk” – fogadkozott Novakovics, de a Skenderbeu vezetőedzője ennek az ellenkezőjében reménykedik.

„A hazaiakon lesz a nagyobb nyomás, hiszen mindenképpen gólt kell rúgniuk – idézte Stanislav Levyt a dvsc.hu-t. - Rendkívül fegyelmezett futballra lesz szükségünk, és végig koncentrálni kell. Sokkal nehezebb találkozóra számítok, mint az első meccsen, mert a Debrecen többet tud, mint amit mutatott, de mindent megteszünk a továbbjutás érdekében.”

És hogy mi lehet az albán siker receptje a cseh tréner szerint?„Amennyire lehet, meg kell tartanunk a labdát, nem szabad hibáznunk, mert ha mégis, akkor esélyt adunk a Debrecennek, amely bizonyára élne is vele. Biztos vagyok benne, a magyarok már az első perctől kezdve támadni fognak, hogy minél gyorsabban ledolgozzák hátrányukat. Nekünk azonban nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre, a fegyelmezett védekezés mellett a támadás lehetőségét sem szabad feladnunk.”

A találkozót eredetileg 20 órától játszották volna kedden, de a meccset közvetítő MTV kérésére fél órával később kezdenek Nyíregyházán – a Debrecen stadionja ugyanis nem alkalmas BL-selejtező megrendezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Túl erős volt az albán bajnok a Lokinak
Rá sem lehetett ismerni a magyar bajnokra! Az albán Skenderbeu 1-0-ra legyőzte kedd este a Ligakupától eltekintve 40 tétmeccsen keresztül veretlen Debrecent, nagyon nehéz visszavágó elé nézünk a BL-selejtező második körében. A...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu