AVB: Már nincs barátság Mourinhóval

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 27. 09:37
A Premier League hatodik fordulójában, szombaton a White Hart Lane-en csap össze egymással a két londoni nagycsapat, a Tottenham Hotspur és a Chelsea. A hazaiak edzője, André Villas-Boas elárulta, hogy bár José Mourinho a mentora volt Portóban, Londonban és Milánóban, saját karrierje érdekében azóta minden kapcsolatot megszakított vele.


 

André Villas-Boas 2009-ig együtt dolgozott José Mourinhóval, a portugál edzői stábjának tagja volt az FC Porto, a Chelsea és az Internazionale csapatainál is. Utána kilépett mestere árnyékából, előbb Portóban , majd Londonban ült le a kispadra. Az angol fővárost nem hagyta el ezután sem, csak a Stamford Bridge-et. Most a rivális Tottenham Hotspur menedzsere, és hétvégén az angol bajnokságban a Chelsea-t fogadja.

"Nagyszerű és abszolút profi kapcsolatunk volt évekig, ez azonban már nem mondható el most - mondta AVB. - De nem hiszem, hogy ennek okait meg kellene Önöknek magyaráznom. Kölcsönösen tiszteljük egymást, és amit együtt elértünk, az nem fog egyszer csak eltűnni."

"Szakításunk oka az volt, hogy tele voltam ambícióval, és többet akartam annál, mint amit mellette csinálnom kellett. Játékosfigyelő voltam, én készítettem fel a meccsre a csapatot, de neki nem volt szüksége maga mellett asszisztensként egy másik személyre."

"Ezért 2009 nyarán úgy döntöttem, hogy belevágok végre a saját karrierembe, és keresek magamnak egy csapatot. Ekkoriban José sem volt biztos abban, hogy folytatni akarja az Inter vezetését. Én a magam részéről nem aggódtam, mert ha hét évig ilyen közel dolgozol valakihez, sok minden rád ragad."

André Villas-Boas azt is elárulta, hogynem hívja meg a meccs után Mourinhót az irodájába egy üveg borra, mert gyorsan távozik a lefújás után, hogy hazautazzon Portugáliába, és részt vegyen egy ünnepségen, amelyet az FC Porto 120. születésnapja miatt tartanak. Egykori mentora nem tart vele, holott 2004-ben Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Mourinho szerint Ferguson elárulta őt"
Egy spanyol újságíró azt állítja most megjelent könyvében, hogy José Mourinho, még a Real Madrid edzőjeként teljesen kiborult, mikor a mentorának tartott Sir Alex Ferguson nem őt, hanem a "nyeretlen" David Moyes-t nevezte meg...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu