Átvilágítják a Fradit, de kimarad a foci

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 9. 12:56
A következő negyedévben összesen 15 millió forintért az Ernst&Young nemzetközi könyvvizsgáló cég átvilágítja a Ferencvárosi Torna Club gazdasági tevékenységét, de ebből kimaradt a futballcsapatot működtető Zrt. Ennek egészen prózai az oka, egyelőre a zöld-fehér klub csak 5 százalékos tulajdonjoggal bírt a társaságban, így nem hajthatja végre az összes többi szakosztályra kiterjedő vizsgálatot.


 

Erről szerdán az FTC új elnöke, Kubatov Gábor számolt be. A kormánypárti politikus kijelentette, a jövőben átlátható módon működő klubot akarnak működtetni, ehhez szükség van a közelmúlt gazdasági tevékenységének kivizsgálására.

„Most az egyesület jövője és a nyugodt működése a tét, szeretnénk szurkolóink és támogatóink bizalmát visszaszerezni. A világhírű és rendkívül precíz munkát végző céget arra kérjük, hogy három évre visszamenőleg gazdálkodási és könyvelési elemzést, vizsgálatot készítsen az anyaegyesületnél és az őt körülvevő 17 szakosztálynál. Elsődleges célunk, hogy lássuk, hogyan kerülhetett a Ferencváros ilyen helyzetbe, mint amilyenben most van. Az átvizsgálás költsége 15 millió forint, az időtartama három hónap” – jelentette ki az FTC elnöke.

Kubatov Gábor hozzátette, ha az átvilágítás költségeit remélhetőleg a szurkolók állják majd. Az elnök és Kocsis Máté alelnök egy-egy millióval járul hozzá a vizsgálat "árához”.

„Ha befejezzük az idei szezonunkat 50 millió forintunk marad, joggal tehetik fel a kérdést, szabad-e ebből 15 milliót erre költeni. Nehéz kérdés, de ez minden jövőbeni működésünk alapja. Éppen ezért, arra kérjük a szurkolókat, azokat az embereket, akik még bíznak bennünk, akiknek fontos a Fradi, hogy a jövő héten induló kampányunkban legyenek kedvesek pénzzel támogatni az egyesületet, hogy ezt a munkát el tudjuk végezni és megkezdődjön a Ferencváros megtisztulása. A legkisebb segítség is segítség. Nem elsődleges célunk, hogy jogsértéseket tárjunk fel, de ha találunk, megtesszük a jogi lépéseket.” – mondta a pártpolikus.

Kubatov Gábor a Zrt. esetleges visszavásárlásról annyit mondott: folynak a tárgyalások, minden nap történik az ügyben valami. Elmondta azt is: beszélni kíván Kevin McCabe-bel annak érdekében, hogy időben nyújtsák be a licenckérelmet az MLSZ részére, hogy a labdarúgócsapat elindulhasson a jövő évi első osztályú bajnokságban.

Címkék: ftclabdarúgás
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu