Atlético: focisták mennek, döntők jönnek

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 7. 21:10
Nem túl gyakori, hogy egy klub három éven belül kétszer is kvalifikálja magát egy európai kupasorozat döntőjébe, ha igen, annak általában az összeszokottság, a jól működő játékrendszer, az edző és a játékosok közötti kiváló kapcsolat állhat a hátterében, mint azt a Barcánál tapasztalhattuk az elmúlt években. Ennek tökéletes ellenpéldája az Atlético Madrid. Két év után hírmondónak sem maradt senki a kezdőjében, legalábbis a Marca által valószínűsített változatban.


Az Atlético Madrid 36 évvel a Bayern ellen elveszített BEK-döntője, és 14 évvel legendás, spanyolországi duplázása után nagy hőstettet hajtott végre 2010-ben,  európai kupafinálét nyert Diego Forlán duplájával, hosszabbítás után, nagy fájdalmat okozva ezzel Gera Zoltánnak és a Fulhamnek.

Most, két évvel később ismét a döntőben találjuk a csapatot, de minden túlzás nélkül rá sem lehet ismerni, új az edzővel, és a spanyol sajtó várakozásai szerint egy olyan játékos sem fut majd ki a gyepre a rojiblancóknál szerda este a bukaresti Nemzeti Stadionban, aki két éve, Hamburgban is kivette a részét a sikerből.

Ellenőrzésképpen: De Gea - Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López - Simao, Assunçao, Raúl García, Reyes - Agüero, Forlán, illetve: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis - Mario, Gabi - Adrián, Diego, Arda - Falcao.

Domínguez és Assuncao Simeone rendelkezésére áll, de nem valószínű, hogy bizalmat kapnak, a cserepadon foglalhatnak majd helyet ez alkalommal, akárcsak az a Salvio, aki már Hamburgban is csere volt, Reyest váltotta. Asenjo sérült volt akkor, most ott van a keretben, kispados. Raúl García az a játékos, akinek játékjoga azóta is a Matracosoké, de ő kölcsönben, az Osasunában kergeti a labdát ebben az idényben.

A Bilbao berkein belül Iker Muniaín enyhébb húzódása miatt aggódnak a leginkább, de valószínűleg vállalja a játékot. Az újságírók nem is ezt az ügyet kapták fel a leginkább, hanem azt, hogy Marcelo Bielsa egy ezereurós lakosztályt utasított vissza a bukaresti Crown Plazában, mondván: "jó lesz nekem egy egy ágyas is."

A két csapat negyedszer találkozik döntőben, először Spanyolországon kívül. Korábban kétszer a Bilbao, egyszer az Atlético hódította el a Király-kupát a párharcban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu