Arsenal-MU: Most mutassátok meg!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 8. 18:25
A Premier League 11. fordulójában mérföldkőhöz érkezett az Arsenal és a Manchester United is, a két rivális először csap össze a szezonban. Az Ágyúsok a tabella élén állnak, jó formában vannak, és nem titkoltan győzni mennek az Old Traffordra, ahol tavaly novemberben még 2-1-es vereséget szenvedtek. A Manchester United egyelőre nehezen viseli a nyári edzőváltást (mondjuk nem akárkit váltottak le), és bár az utóbbi időben ugyan úgy tűnt, végre kezdi összeszedni magát a gárda, a Bajnokok Ligájában a Real Sociedad elleni idegenbeli 0-0 elkeserítően hatott mindenkire. A győztes gárda viszont komoly lélektani előnyhöz juthat, arról nem is beszélve, hogy az élbolyban is nagyot szakíthat: megléphet, vagy felzárkózhat.


MANCHESTER UNITED - ARSENAL, nov. 10., 17:10

Az biztos, hogy a Manchester United hívei számára a Real Sociedad elleni gólnélküli döntetlen a Bajnokok Ligájában nagyon lehangoló volt egy Arsenal elleni Premier League-rangadó előtt, holott sokan inkább felhozó meccsnek tekintették előtte. A két csapat legutóbbi négy találkozójából hármat megnyertek ugyan a Vörös Ördögök, de ez most vajmi keveset számít a jó formában játszó éllovas ellen.

Arsene Wenger együttese ráadásul lendületben van, a Liverpool FC után a BL-ben is győzni tudtak a Borussia Dortmund otthonában is, mindkét siker komoly fegyverténynek számít. "Általában Karácsony után nagyon erősek szoktunk lenni" - utalt a francia menedzser finoman arra, hogy a november viszont az Arsenal mumusa, a londoni gárda általában ilyenkor kapja a nem várt pofonokat.

"Nagyon fontos egyrészt, hogy higgyünk magunkban, a tudásunkban, a rugalmasságunkban, és nem utolsó sorban lássam azt a sikeréhséget a játékosaimon, amelynek segítségével el fogjuk érni azt, amit el is tudunk. Sokat fejlődtünk hátul, ami az elmúlt két meccsen meg is látszott, nem kaptunk gólt. De nincsenek még olyan eredményeink, amelyek feljogosítanának arra, hogy megnyugodjunk."

A vendégcsapat az Old Traffordon tízre növelheti veretlenségi sorozatát a bajnoki szezonban, bár a keret így is tele van sérülttel, Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain, Lukas Podolski és Yaya Sanogo sem bevethető, de az eddig kulcsjátékos Mathieu Flamini és Theo Walcott játéka is erősen kérdéses.

Ebből a szempontból mondjuk kollégája, David Moyes sem áll túl jól, hiszen Rafaellel és Jonny Evansszal biztosan nem számolhat, de Danny Welbeck, Tom Cleverley és Michael Carrick sem teljesen egészséges még. Utóbbi kettő közül ha felépül valamelyik, beszállhat a középpályára Marouane Fellaini mellé, aki még szerdai piros lapja ellenére is élvezi a skót mester bizalmát.

"Először is hadd mondjak annyit, hogy szerintem az Arsenalnak semmivel sincs több esélye megnyerni a bajnokságot, mint nekünk, többieknek - szögezte le a meccs előtti sajtótájékoztatón Moyes. - Minden nyitott. Igaz, nagyon jól kezdték a szezont, de csak a végén dől el, ki nyeri meg. Mi várunk, és meglátjuk."

"Azt se feledjük, hogy az Arsenal az aktuális bajnokhoz jön játszani. Jelenleg ők állnak a tabella élén, a formájuk eddig nagyon jó volt, ezért biztosan remek hangulatban érkeznek az Old Traffordra. Mi viszont csak most jöttünk lendületbe, és egy remek show-t szeretnénk rendezni a pályán."

Robin van Persie újra egykori csapata ellen léphet pályára, és meglehet, megint döntő szerepet játszik majd. Arsene Wenger el is árulta róla, hogy még ma sem tudja elhinni, hogy a rivális Manchester Unitedhez ment, neki a holland örökre Arsenal-játékos marad. "Olyan fiatal volt még, amikor ide hoztam, és annyi nehéz időszakon mentünk át együtt, míg ekkora világklasszis lett."

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Manchester United: De Gea - Smalling, Vidics, Jones, Evra - Carrick, Fellaini - Nani, Rooney, Januzaj - Van Persie Sérültek: Rafael, Fletcher, Evans
Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Ramsey, Arteta - Rosicky, Özil, Cazorla - Giroud Sérültek: Diaby, Sanogo, Podolski, Oxlade-Chamberlain

CHELSEA - WEST BROMWICH ALBION, nov. 9., 16:00

Várhatóan José Mourinho változtat a Schalke elleni, alaposan felkavart, de győztes csapaton, és a megszokott összeállítást küldi pályára. Az majdnem biztos, hogy visszarakja a tekergő Eden Hazard-t, akit azért hagyott ki a Bajnokok Ligájában, mert hétfőn elaludt, és elkésett egy edzésről. A portugál azonban nem akarja ezt az ügyet túllihegni: a játékos késett, ezért kimaradt, ennyi. Pont.

"Azt hiszem, jól reagált a büntetésre, bocsánatot kért tőlem és a klubtól. Természetesen egy bocsánatkéréssel nincs elintézve semmi, mert olyan dolgot művelt, amit én semmilyen módon nem tudok elfogadni, de túl vagyunk rajta, a dolgot lezártnak tekintem." Ez annyit jelent, hogy a játékos visszakerül a keretbe, sőt nagy valószínűséggel a kezdőbe is. Ami még érdekes, hogy jön egy régi barát is az elenféllel.

"Különleges figura volt a pályafutásomban - mondta a Chelsea trénere Steve Clarke-ról, a West Bromwich Albion menedzseréről, aki 2004 és 2007 között segédedzője volt a Stamford Bridge-en. - Kapcsolatban maradtunk, azóta is barátok vagyunk, de sosem beszéltünk közvetlenül a munkánkról. Több volt, mint egy segédedző, ellenőrizte az edzéseket, a felkészülést a meccsre, szerintem jó tapasztalatokat szerzett. Nehéz lesz játszani ellenük, mert Steve csapatai keményen védekeznek."

Az mindenestre jól szemlélteti a két csapat közti erőviszonyokat, hogy a West Bromwich Albion utoljára 1984 januárjában tudott győzni a Stamford Bridge-en, de az sem a bajnokságban volt, mert ott még régebben, 35 évvel ezelőtt sikerült két vállra fektetni a Chlesea-t. A két csapat legutóbbi londoni meccsén Demba Ba szerezte a győztes gólt, és bár most Fernando Torres sérülés miatt nem valószínű, hogy játszik, a középcsatár nem ő, hanem minden bizonnyal Samuel Eto'o lesz. A gyógyulgató Gera Zoltán továbbra is marad Birminghamben.

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Ivanovics, Cahill, Terry, A. Cole - Lampard, Ramires - Mata, Oscar, Hazard - Eto'o Sérültek: Van Ginkel, Torres, Bertrand

LIVERPOOL FC - FULHAM, nov. 9., 16:00

A hazai csapat tartani akarja a lépést az éllovas Arsenallal, amelytől csak öt ponttal van lemaradva a tabellán, és mivel Arsene Wenger együttese a Manchester United otthonában lép pályára a hétvégén, felcsillant a remény a hazaiak számára, hogy egy Fulham elleni győzelemmel felzárkózzanak a londoniakra, és hátrányukat két pontra mérsékeljék.

Brendan Rodgersnek kissé aggódnia kellett az utóbbi napokban, mivel Steven Gerrard, a Pool angol válogatott csapatkapitányának játéka csípősérülése miatt kétségessé vált, de úgy néz ki, a 33 éves középpályás rendben lesz szombatig. Az Arsenal ellen a beteg Glen Johnson is felgyógyult, sőt, a hírek szerint Philippe Coutinho is José Enrique is együtt edzett a többiekkel.

"Mindannyian csak arra várunk, hogy José visszatérjen - mondta Rodgers a hétvégi meccs sajtótájékoztatóján. - Már ő is teljes edzést végzett a többiekkel, a térde sokkal jobban van, így azt remélem, már be tudom őt tenni a hétvégén. Ez az elkövetkezendő 24 órában fog kiderülni, addig semmi biztosat nem tudok mondani. Jó lenne visszakapni."

A Liverpoolnak az utóbbi időben sosem volt nehéz dolga a Fulhammel az Anfield Roadon, a legutolsó hét egymás elleni meccsükön még gólt sem kapott a liverpooli csapat, idén pedig a legutóbbi hat hazai meccséből ötöt megnyert Brendan Rodgers együttese. A Luis Suárez - Daniel Sturridge duó úgy tűnik, megállíthatatlan, a páros 14 bajnoki gólnál jár a szezonban, képzeljük el, ha nincs az uruguayi eltiltása!

A Liverpool FC várható kezdőcsapata: Mignolet - K. Touré, Skrtel, Sakho - Johnson, Leiva, Gerrard, Cissokho - Henderson - Sturridge, Suárez Sérültek: Aspas, Coates

SUNDERLAND - MANCHESTER CITY, nov. 10., 15:05

A Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva elleni 5-2-re megnyert meccsen Fernandinho és David Silva is kapott egy-egy rúgást (mindkettejüket le kellett cserélni), a különbség az, hogy a brazil a jelek szerint megúszta, a spanyol viszont nem. Manuel Pellegrini menedzser már elárulta, hogy a spanyol játékmester 3-4 hétig biztosan nem fogható hadra.

A chilei tréner várhatóan megint Costel Pantilimonnak szavaz bizalmat a kapuban, habár azt már jelezte, nagyon örül annak, hogy az eddigi favorittal, Joe Harttal továbbra is számolnak az angol keretben. "Nagyon örülök neki, mert megérdemli, hogy továbbra is hazája keretébe kerüljön. A vb-selejtezőkön végig ő védett, azt hiszem, most ott is kell maradnia."

"Én azonban aszerint döntök, hogy mi a legjobb a csapatnak, és jelenleg abszolút bízom Pantilimonban. Eljön még Joe ideje is, de majd meglátjuk, mikor és milyen formában." A chilei tréner továbbra sem számíthat a védelem sérült oszlopára, a belga Vincent Kompanyra, akit a nyáron vásárolt argentin veterán, Martin Demichelis helyettesít majd.

"Még két hete van a felépülésből, reméljük semmi sem jön közbe. A játékosaim is tudják, hogy innentől kezdve már nem veszíthetünk több pontot. Ez nagyon fontos. Hat ponttal vagyunk lemaradva az éllovas Arsenal mögött, amely kemény meccset játszik a hétvégén a Manchester Uniteddel. Eljött a mi időnk, hogy valamennyire ledolgozzuk a hátrányunkat."

A Manchester City várható kezdőcsapata: Pantilimon - Zabaleta, Nasztaszics, Demichelis, Clichy - Y. Touré, Fernandinho - Navas, Agüero, Nasri - Negredo Sérültek: Kompany, Jovetic, Silva

ANGOL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 2013/2014

11. FORDULÓ:
Szombat (nov. 9.):
Aston Villa - Cardiff City, 16:00
Chelsea - West Bromwich Albion, 16:00
Crystal Palace - Everton, 16:00
Liverpool FC -Fulham, 16:00
Southampton - Hull City, 16:00
Norwich City - West Ham United, 18:30
Vasárnap (nov. 10.):
Tottenham Hotspur - Newcastle United, 13:00
Sunderland - Manchester City, 15:05
Manchester Unite- Arsenal, 17:10
Swansea City - Stoke City, 17:10

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Arsenal 10 8 1 1 22-9 25 pont
2. Chelsea 10 6 2 2 16-8 20 pont
3. Liverpool FC 10 6 2 2 17-10 20 pont
4. Tottenham Hotspur 10 6 2 2 9-5 20 pont
5. Manchester City 10 6 1 3 28-11 19 pont
6. Southampton 10 5 4 1 11-4 19 pont
7. Everton 10 5 4 1 14-10 19 pont
8. Manchester United 10 5 2 3 17-13 17 pont
9. Newcastle United 10 4 2 4 14-16 14 pont
10. Hull City 10 4 2 4 8-10 14 pont
11. West Bromwich Albion 10 3 4 3 10-10 13 pont
12. Cardiff City 10 3 3 4 9-13 12 pont
13. Swansea City 10 3 2 5 12-12 11 pont
14. Aston Villa 10 3 2 5 9-12 11 pont
15. West Ham United 10 2 4 4 8-8 10 pont
16. Fulham 10 3 1 6 10-15 10 pont
17. Stoke City 10 2 3 5 7-11 9 pont
18. Norwich City 10 2 2 6 6-20 8 pont
19. Sunderland 10 1 1 8 7-22 4 pont
20. Crystal Palace 10 1 0 9 6-21 3 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A United besegíthet az Arsenalnak
Az Arsenal mindenképpen csatárt akar igazolni a télen, és a hírek szerint egyre nagyobb az esély Javier Hernández megszerzésére a Manchester Unitedből....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"A legjobbkor megyünk az Old Traffordra"
Wojciech Szczesny, az Arsenal lengyel kapusa szerint a lehető legjobb időben és formában mennek a hétvégi rangadóra, a Manchester United otthonába, miután a Liverpool FC ellen már megnyertek egy rangadót a Premier League-ben, és...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mourinho kidobta Hazard-t, mert késett
Eden Hazard, a Chelsea fiatal belga támadó középpályása nem játszott a Schalke elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, de még a kispadon sem ült. Pedig nem sérült, José Mourinho menedzser bevallotta, hogy fegyelmezési okokból...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu