Arab befektetők a Palermónál

Szerző: MTILétrehozva: 2012. február 6. 14:55
Olasz bajnoki címről és új stadionról álmodik a szicíliai Palermo labdarúgócsapata, mely szaúd-arábiai befektetőkkel akarja megvalósítani céljait. „Nekünk, olaszoknak focink van, az araboknak pénzük" – összegezte a szaúd-arábiai befektetőkkel folytatott egyeztetést Maurizio Zamparini, aki 2002-től a Palermo tulajdonosa.


 

A Serie A-ban 31 ponttal a nyolcadik csapat iránt az Ahmed al-Zubeidi vezette Ama Group érdeklődik a szintén szaúd-arábiai Owda és al-Vakil Grouppal közösen. Zamparini bejelentette, hogy a megállapodás részleteit március közepén hozzák nyilvánosságra. A Palermo 3-5 éves befektetési tervben gondolkodik, melynek első lépése az új városi stadion megépítése 100-200 millió euróért. Emellett a szaúd-arábiai finanszírozás a csapaterősítést is segítené: a Palermo három éven belül olasz bajnoki címet akar nyerni.

„Az összesen 5 milliárd eurós projekt a labdarúgáson kívül a szicíliai energia-, agrárszektort és idegenforgalmat is érinti. Az araboknak pénzük van reklámimázs nélkül, a népszerű olasz foci ebben segíthet" – hangsúlyozta Zamparini. Az olasz sportlapok üdvözölték az arabok megérkezését a Serie A-ba: "Itt volt az ideje, hogy a Manchester City, a Paris Saint Germain és a Málaga után az olasz labdarúgásban is megjelenjenek" - írta a Corriere dello Sport.

Címkék: PalermoSerie A
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu