Angyal Norbert duplája egy pontot ért

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 22. 19:21
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Szombathelyen 2-2-es döntetlent játszott Grúziával az Európa-bajnoki selejtező első fordulójában. Sekiladze kétszer juttatta vezetéshez csapatát, Angyal Norbert azonban duplázott.


 


U17-ES EB-SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GRÚZIA 2-2 (0-1)

Szombathely, 1500 néző

MAGYARORSZÁG:
Ambrusics – Kalász, Ízing, Otigba, Farkas – Skriba, Szakály (Kovács 54.), Kelemen, Gyurján (Magos 41.) – Ponczók, Angyal. Szövetségi edző: Zsivoczky Gyula

GRÚZIA:
Nadiradze – Amasukeli, (Gabasvili 51.), Mirtskulava, Putkaradze, Apakidze – Kvekveskiri, Dzalamidze, Elizbarasvili, Ananidze – Sekiladze, Csapidze. Szövetségi edző: Gela Sekiladze

 

Gólszerzők: Angyal (52., 65.), ill. Sekalidze (20., 53.)

A magyar válogatott számára kötelező feladatnak tűnt a három pont megszerzése, lévén hazai pályán szerepelt és egyértelműen a továbbjutást tűzte ki célként. Ehhez képest a grúzok már az első percben vezetést szerezhettek volna, de egy közeli fejest Ambrusevics óriási bravúrral hárította.

 

Bő tíz perccel később a magyar válogatott részéről Otigba Keneth rontott kecsegtető helyzetben, s ez meg is bosszulta magát. A 20. percben két magyar játékos hibázott egy előreívelt labdánál, erre Sekiladze csapott le és higgadtan terelte a játékszert a hálóba (0-1). Hidegzuhany a javából, de a magyarok remélték, hamarosan helyrebillen a „rend” és jön az egyenlítés.

 

Sajnos nem így történt, továbbra is a vendégek voltak aktívabbak, a szünetig azonban nem változott az eredmény.

 

A fordulás után a 46. percben Skriba tekert 17 méterről a kapu mellé, de ez már ígéretes lehetőség volt. Szerencsére, a következő hazai akció már több volt ennél, az 52. percben Ponczók cselezgetett a tizenhatosnál, majd Angyal elé emelt, aki habozás nélkül lőtt a kapuba (1-1).

 

Az egyenlítés azonban csak rövid ideig okozhatott örömöt, lévén már a következő minutumban Ambrusevics kapujába került a labda. Egy hosszú indítás után ismét Sekalidze lódult meg, majd higgadtan értékesítette lehetőségét (1-2).

 

Öt perccel később a magyar kapus bravúrja kellett ahhoz, hogy ne növekedjen az ellenfél előnye, hamarosan kiderült, szükség is volt erre. A 65. percben ugyanis jött a második hazai találat: ismét Ponczók tálalt Angyal elé, aki újfent tökéletes megoldást választott (2-2).

 

A hajrában mindent megtett a győzelemért a vendéglátó együttes, de az újabb találat már nem jött össze. Zsivótzky Gyula szövetségi edző válogatottja szerdán Boszniával találkozik.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu