Anelka megutálta a labdarúgást

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 5. 11:10
Nicolas Anelka továbbra sem hajlandó magába nézni, és kizárólag másokban keresi a francia válogatott körül kialakult botrány okait. A Chelsea támadója sérelmezi, hogy faji kérdéssé silányították a Les Bleus gyenge világbajnoki szereplését és az öltözői feszültséget.



Nicolas Anelka a France Soir nevű francia lapnak adott interjúban feltárta a maga igazságát a francia válogatottal kapcsolatos botrányokról. Elsőként arról, mi is történt az öltözőben közte és a szövetségi kapitány, Raymond Domenech között a Mexikó elleni vb-csoportmeccs szünetében.

A támadó elmondta, szó sincs hitchcocki rejtélyről. A következő történt: Domenech kérdőre vonta, miért lép annyit vissza a középpályára, mikor neki egyedüli csatárként elöl kellene tartózkodnia. Anelka azzal védekezett, hogy ha nem mozog vissza, félidőnként háromszor találkozik a labdával, és a második félidőben sem tervezi, hogy változtat a játékstílusán.

A játékos elárulta, az öltözőben Patrice Evra és Franck Ribéry is a védelmére kelt, és próbálta lehűteni a kedélyeket, de tiltakozásuk ellenére is lecserélte őt a szünetben.

A L’Equipe természetesen ráhúzta a vizes lepedőt a játékosokra, amivel Anelka szerint a francia lap mindennél többet ártott a csapat moráljának, és tette végérvényesen tönkre az öltözői hangulatot.

A csatár ekkor saját elmondása szerint a futball iránt is undorodott, és arra sem érzett késztetést, hogy labdába rúgjon.

Anelka gusztustalannak tartja, hogy a közvélemény faji kérdést csinált az egész problémakörből, és a kisebbségek elleni fegyverként használja azt. A fekete labdarúgó nehezményezi, hogy amíg jönnek a sikerek, senki sem tesz különbséget származás alapján a játékosok között, de amint valami nem stimmel, a torkuknak esnek.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu