Ancelotti bízik a zöldfülűekben

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 28. 11:20
Rövidnek tűnik a Chelsea kispadja, de Drogba, Lampard, Kalou és Benajun nélkül is toronymagas favorit a londoni sztárcsapat a Bajnokok Ligájában a Marseille ellen. Carlo Ancelotti azön töri a fejét, Kakutának vagy Sturridge-nak szavazzon bizalmat a csatársorban. A padon csupa zöldfűlű ül majd, plusz Zsirkov és Ferreira. A kedd esti mérkőzést a SportHirado.hu élőben közvetíti.


Közel három éve nem fordult elő, hogy egymás után három mérkőzésen veszítsenek a londoni Kékek, ez a veszély olyan nagyon most sem fenyegeti őket, de azt azért leszögezhetjük, alábbhagyott a szezont félelmetesen kezdő Ancelotti-alakulat lendülete.

Kisebb sérüléshullám csapott le a Kékekre, s szombaton a City ellen szembetűnő volt, hogy az olasz mesternek nincs olyan jolly jokere a padon, aki új színt vihetne az együttes játékéba. Zsirkovot, Sturridge-ot, továbbá a 17 éves támadó középpályás McEachrant küldte be csereként, végül a döntetlent sem sikerült kiharcolni az Eastlandsen, 1-0-ra nyertek a manchesteriek.

"Jó passzban vagyunk. Van aki szerint túl sok a zöldfűlű a csapatban, mások szerint elöregedett a Chelsea. Nem könnyű az edzők élete. Szerintem remek egyveleget alkotnak a rutinos játékosok a fiatal tehetségekkel. A harminc év nem kor egy futballistánál. Fantasztikus meccset várok" - mondta Ancelotti, aki kikérte magának, hogy ne lennének variációs lehetőségei. Bízik a fiatal generációban. Kakuta például szerinte jobb játékos, mint mondjuk a City és az angol válogatott szélsője, Adam Johnson. Sturridge, McEachran, Bruma és Van Aanholt is bármikor készen áll a bevetésre.

A kritikus hangok azonban nem csendesednek, sokak szerint a csapat nem erősödött, sokkal inkább gyengült a nyári átigazolási szezonban. Számos rutinos futballista távozott (Carvalho, Ballack, Joe Cole, Deco, Belletti) miközben "csak" Ramires és Benajun érkezett.

Egykori tanítványával csap össze kedd este az olasz mester, Didier Deschamps-nak fél éve volt arra a Juventusban, hogy megismerkedjen Ancelotti munkamódszereivel 1999-ben. A francia egyszer már elbánt a Chelsea-vel, 2004-ben a Monacóval búcsúztatta a Kékeket a BL elődöntőjében. Az a kudarc a Ranieri-éra végét jelentette. Most, egy másik Riviéra-parti csapattal égető szüksége van a pontokra azután, hogy csapata otthon veszített a nyitó körben a Szpartak Moszkva ellen. Akár hatpontos hátrányba is kerülhet a második helytől az OM.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
CHELSEA-MARSEILLE KEDD 20:45
Stamford Bridge, vezeti: Frank De Bleeckere (belga).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

CHELSEA: Cech - Ivanovics, Alex, Terry, A. Cole - Essien, Mikel, Ramires - Anelka, Sturridge, Malouda. Menedzser: Carlo Ancelotti.

MARSEILLE: Mandanda - Azpilicueta, Diawara, Heinze, Taiwo - Cheyrou, Cissé - Rémy, Lucho, Ayew - Gignac. Vezetőedző: Didier Deschamps.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Micsoda debütálás a Chelsea-ben!
VIDEÓ! A Chelsea fölényes, 4-0-s sikere, valamint Michael Essien és Florent Malouda remeklése elhomályosította Gael Kakutának, a Premier League egyik legnagyobb tehetségének a debütálását a Wolverhampton ellen. A 18 éves francia...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu