Abraham fejese döntött a továbbjutásról

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 17:19
Megharcolt a továbbjutásért Debrecenben a legutóbbi döntős Bp. Honvéd. A meccs egyenlő erők küzdelmét hozta, de Abraham fejese döntött. A vendégek a végén emberhátrányban is megtartották az előnyüket.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ:
DVSC-DEAC – BUDAPEST HONVÉD 0-1 (0-0)
Debrecen, 2000 néző, vezette: Takács J. (L. Tóth L., Márkus)
DVSC-DEAC: Verpecz – Ludánszki, Kardos, Fodor M., Korhut – Nagy R. (Bódi 65.), Spitzmüller (Szilágyi P. 71.), Varga J., Czanik (Lucas 81.), Rezes - Urbin. Vezetőedző: Kondás Elemér
BP. HONVÉD: Rabóczki. – Horváth L., Szmiljanics, Filó, Vincze Z. – Sztojakovics (Abass 59.), Maróti, Genito, Diego (Ivancsics 46.) – Abraham (Debreceni 87.), Moreira. Vezetőedző: Pölöskei Gábor
Gólszerző: Abraham (66.)
Kiállítva: Horváth L. (82.)
Sárga lap: Ludánszki (17.), Diego (22.), Szmiljanics (41.), Horváth L. (57.), Rezes (64.)

 

Kissé megilletődötten kezdtek a másodosztályú debreceniek, ami főként technikai hibákban, eladott labdákban nyilvánult meg. A vendégek magabiztossága azonban csupán az enyhe mezőnyfölényhez volt elegendő.

 

Mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre. A hazaiak inkább a játékrész második felében veszélyeztettek, miután a kezdeti kishitűségüket levetkőzték. A küzdőfelek igen komolyan vették az összecsapást. Ezt az is jelezte, hogy viszonylag sok volt a kemény, már-már a durvaság határát súroló belépő.

 

Az 54. percben szerencséje volt Szmiljanicsnak, hogy megúszta a kiállítást. Ekkor ugyanis hátulról buktatta a tizenhatos előterében a lőni készülő Urbint, amiért sárga lap járt volna, és neki ez lett volna a második…

 

A második félidőre teljesen elmosódott az osztálykülönbség a két csapat között. Sőt inkább a DVSC-DEAC próbálta a rendes játékidőben eldönteni a továbbjutást. A publikum is egyre inkább belelkesedett.

 

A szünet utáni első, szemre is tetszetős Honvéd-támadásból gól született: a 66. percben Moreira futott el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre kanyarított, és Abraham öt méterről lefejelte a földre a labdát, ami a felső léc alsó lapjáról pattant a hálóba (0-1).

 

A fővárosiak a 82. percben tíz főre fogyatkoztak - Horváth László Rezes buktatása miatt megkapta a második sárgáját, majd a pirosat is -, de rutinjuknak köszönhetően megtartották az eredményt.

 

EDZŐSZEMMEL:
Kondás Elemér: - A Honvéd az egyetlen lehetőségét kihasználta, mi viszont hiába próbálkoztunk. Szerintem közel álltunk a döntetlenhez, de játékosaim – főleg az elején - kicsit bátortalanul futballoztak.
Pölöskei Gábor: - Jelen helyzetünkben ezt a sikert is meg kell becsülni. Idegesen, kapkodva játszottunk, de így is végig irányítottuk a játékot.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu