A Vidi bizakodik, a Loki feladta

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 24. 14:25
A Videotonnál a nyilatkozatok is bizonyítják, a törökországi 0-0 után közel sem elérhetetlen cél az Európa-liga csoportköre, de ehhez hasonló szellemben kell játszani a visszavágón. A Debrecen mestere elismerte, a csapat lényegében búcsúzott a nemzetközi porondtól a súlyos hazai vereség következtében.


(Fotó: vidi.hu)

A Videoton költségvetése, játékosállománya sem közelíti a Trabzonsporét, ennek fényében még inkább elismerésre méltó a csütörtök este idegenben kiharcolt gól nélküli döntetlen.

A mérkőzés egyik legjobbja volt Walter Lee, pedig rá ezúttal a jobb oldalon számított Sousa mester. A húzás bejött, rengeteget tett hozzá a kedvező eredményhez.

„Nagyszerű hangulatú mérkőzést játszottunk, melyen rengeteget futottunk, és sikerült végig fegyelmezetten, egymást segítve fociznunk. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy nehezebb dolgom lenne amiatt, hogy Paulo Sousa ezúttal a bal helyett a jobb szélen számított rám. Több alkalommal is tudtam befelé cselezni, az első nagy helyzetem is egy ilyen szituációt követően alakult ki” – fogalmazott csapata honlapjának.

„Azt persze sajnálom, hogy mindkét lövésemet kivédte a hazaiak kapusa. Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz 90 perc vár ránk jövő héten, hazai pályán. De ha már idáig eljutottunk, mondjuk azt, hogy kinyitottuk az Európa-liga csoportkörének az ajtaját, akkor azon szeretnénk is belépni. Bízom benne, hogy egy hét múlva ismét telt ház előtt léphetünk pályára, és szurkolóink segítségével kiharcoljuk a továbbjutást.”

Torghelle Sándor szintén optimista a fehérvári második meccs előtt, és ő is letörne, ha a Vidi nélkül rendeznék az El csoportkörét.

„Az volt a célunk a mérkőzés előtt, hogy stabil legyen a védekezésünk, és innen tudjunk építkezni előre. Ez meg is valósult, sőt úgy érzem, a nagyobb gólhelyzeteket mi alakítottuk ki. A mai eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedettek lehetünk, de ne felejtsük el, hogy ez csak egy részeredmény, a párharc 180 percig tart. A jövő heti visszavágón dől el minden” – fogalmazott a rutinos támadó a lefújást követően.

„Az azonban nagyon fontos dolog, hogy az idegenbeli mérkőzésen nem kaptunk gólt. A szakmai stáb nagyszerűen felkészített bennünket, és bátran mondhatom, nem tudtak semmivel sem meglepni bennünket a hazaiak, pont azt kaptuk, amire számítottunk.”

Torghelle nem győzött hálálkodni csapata szurkolóinak, akik a hatalmas távolság ellenére is a helyszínen biztatták kedvenceiket.

„Nagyon fontos megemlítenem, és egyben szeretném megköszönni a csapat nevében azt, hogy ilyen messze elkísértek minket a szurkolók, és végig biztattak bennünket. Nagyon sokszor hallottuk a hangjukat a pályán, ami figyelembe véve, hogy közel 24 ezer török drukker volt a stadionban, mindenképp elismerésre méltó. Ugyanakkor az is óriási érzés volt, hogy a mérkőzés után ez a 24 ezer török drukker felállva tapsolt minket.”

A Debrecennél közel sem ennyire oldott a hangulat, a Bruges elleni hazai 0-3 után a nullához konvergálnak a továbbjutás esélyei.

„Egy nagyon jó együttest fogadtunk, és akár jó mérkőzés kerekedett volna belőle, sőt, sokáig az is volt, ám a kiállítás után óriási előnybe került az ellenfél, amely ezt ki is használta – idézte Kondás Elemér vezetőedzőt a DVSC honlapja. – Az, hogy három lett vége, kicsit túlzás, de a csapat mindent megtett a jobb eredmény elérése érdekében. A kiállításig a csapat bizonyította, hogy partiban tud lenni az ellenféllel, sőt nagyobb lehetőség talán nálunk volt.”

„Sajnos egy ilyen mérkőzésen, ahol apró momentumok döntenek, nem fér bele, hogy fegyelmezetlenséget kövessünk el. Nem tört meg a csapat egy percig sem, hátrányban, tíz emberrel is próbáltunk gólt elérni, sajnos nem sikerült. A játékosok is tudják, ki miben hibázott. Az élet nem áll meg, hét végén bajnoki meccsünk van, arra is felkészülünk becsülettel. A visszavágón tisztességesen helyt akarunk állni, mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el, akár még győzzünk is.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Vidinek meglehet, a Lokinak aligha
A Videoton bravúros döntetlennel biztató, míg a Debrecen 3-0-s hátrányból gyakorlatilag kilátástalan helyzetből várja a visszavágót az Európa-liga főtáblára kerülésért folyó rájátszásában. A fehérváriak megszokott szervezett...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: dvsc_teva
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu