A Rasunda búcsúmeccse - Ibra nélkül

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 15. 16:08
Bokazúzódás miatt nem lép pályára Zlatan Ibrahimovic a brazilok ellen a stockholmi Rasunda Stadion "búcsúmeccsén". A szentélyt hamarosan lerombolják. A 80-szoros válogatott támadó így nem ütközik meg saját klubtársával, a selecao "sziklájával", Thiago Silvával.


A Rasunda korábban sok nagy mérkőzésnek volt már színhelye, közülük is az 1958-as világbajnoki döntő emelkedik ki, amelyet a házigazdák Brazíliával vívtak, és maradtak alul 5-2-re a kétgólos Pelé vezette dél-amerikaiakkal szemben.

A svédek stílszerűen Brazíliát hívták ki a mérkőzésre, Pelé természetesen díszvendég lesz.

A stadion egyébként otthont adott az 1995-ös női vb-finálénak, s az, hogy mindkét nem legrangosabb futballeseményének döntőjét is itt rendezték, mindössze egyetlen arénáról mondható el a stockholmi mellett: a pasadenai Rose Bowlban 1994-ben a férfiak, 1999-ben pedig a nők legjobbjai emelhették magasba a győzelemért járó serleget, illetve akaszthattak ezüstérmet a szomorú vesztes nyakába.

A svéd válogatott és az AIK új otthona az ötvenezres Friends Arena (Swedbank Arena) lesz, amelyet november közepén avatnak fel.

RASUNDA (1910-2012)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu