A padlóról állt fel a Tottenham

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 17. 22:37
Félórán keresztül egyik ámulatból a másikba eshettek a hazai szurkolók, a Young Boys három góllal a padlóra küldte a Tottenhamet a Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában. A rutinos és a szezont óriási elvárásokkal kezdő londoniak azonban felálltak, két találatot is szereztek, így immár esélyesként várják a főtáblára jutásról döntő csata második, angliai felvonását. A bajnokok ágán a Zilina idegenben nyert 2-0-ra a Sparta Paraha ellen, féllábbal már az elitmezőnyben érezheti magát. A Dinamo Kijev 1-1-re végzett az Ajax-szal, míg a Rosenborg 2-1-re győzött a Köbenhavn ellen.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK:
BAJNOKOK ÁGA:
Sparta Praha (cseh)-Zilina (szlovák) 0-2 (Ceesay 51., Oravec 73.)
Rosenborg (norvég)-Köbenhavn (dán) 2-1 (Iversen 23., Henriksen 57., ill. Grönkjaer 84.)
NEM BAJNOKOK ÁGA:
Young Boys (svájci)-Tottenham Hotspur (angol) 3-2 (Lulic 4., Bienvenu 13., Hochstrasser 29., ill. Bassong 42., Pavljucsenko 83.)
Dinamo Kijev (ukrán)-Ajax Amsterdam (holland) 1-1 (Guszev 66., ill. Vertonghen 57.)
Zenit (orosz)-Auxerre (francia) 1-0 (Kerzsakov 3.)

 

Harry Redknapp, a Tottenham edzője a szezon előtt többször kijelentette, rengeteget vár csapatától, amely bivalyerős keretének köszönhetően a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is maradandót alkothat. A londoni együttes először juthat főtáblára az európai elitsorozatban, de ehhez sokkal jobban kell figyelnie, mint a keddi összecsapás első félórájában.

A berni Young Boys ugyanis lerohanta a műfüves pályával ismerkedő vendégeket, óraműpontossággal használta ki a védelem megingásait. Abból pedig volt elég, szegény Gomes kapus többször is kiszolgáltatott helyzetbe került. Az elképesztő lelkesedéssel futballozó hazaiak aztán 3-0 után sem álltak vissza, pedig talán jobban tették volna.

A szünet előtt ugyanis Bassong bebólintott egy szögletet, majd a szünet után a már jobban játszó Spurs egy remek Pavljucsenko bombával egy találatnyira hozta fel a látogatókat.

A lefújás után a Young Boys a győzelemnek, a Tottenham pedig a visszakapaszkodásnak örülhetett. De elmondható, a Spurs révén újabb súlyos figyelmeztetést kapott az angol klubfutball, az arrogancia nem vezet eredményre. Immár a kontinens középcsapatai is hisznek abban, hogy eredményesek lehetnek a szigetország képviselőivel szemben.

Kijevben Európa két korábbi nagyágyúja csapott össze, de az utódok teljesítménye nem kápráztatta el a szurkolókat. A döntetlennel az Ajax került közelebb a főtáblához. Öt éves szünet után térhet vissza az elitmezőnybe az amszterdami gárda.

Sokáig úgy tűnt, a Rosenborg is nagyon közel kerül a nagy sikerhez, de a Chelsea egykori támadója, Jesper Gronkjaer életben tartotta a Köbenhavn reményeit. A Zilina azonban fél, de talán már háromnegyed lábbal is a legjobbak között érezheti magát, miután két góllal nyert a pocsékul futballozó Sparta Praha arénájában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu