A német válogatott remekelt Vaduzban

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 6. 22:39
A német labdarúgó-válogatott magabiztos győzelemmel rajtolt a világbajnoki selejtezők negyedik csoportjában. Joachim Löw együttese Liechtenstein gárdáját verte meg Vaduzban 6-0-ra. A hazaiak az első félidőben még helyt álltak, szünet után azonban ötször is bevették a németek Peter Jehle hálóját.


 

4. CSOPORT:
LIECHTENSTEIN – NÉMETORSZÁG 0-6 (0-1)
Vaduz, 7842 néző, vezette: Pereira Gomes (portugál)
LIECHTENSTEIN: Jehle – D’Elia, Stocklasa, Gerster, Burgmeier – Fischer (R. Büchel, 87.), Ritzberger, M. Büchel, Polverino (Rohrer, 64.) – Christen (R. Beck, 74.), Frick.
NÉMETORSZÁG: Enke – C. Fritz, Tasci, Westermann, Lahm – Rolfes (Marin, 69.), Hitzlsperger – Schweinsteiger, Trochowski – Klose (Gomez, 64.), Podolski (Kuranyi, 76.).
Gólszerző: Podolski (21., 48.), Rolfes (65.), Schweinsteiger (66.), Hitzlsperger (76.), Westermann (86.)
Korábban: Wales - Azerbajdzsán 1-0

 

 

A német válogatottra könnyű ellenfél várt az első selejtezőn, hiszen Joachim Löw együttese Liechtensteinbe látogatott. A miniállam ellen elvileg az sem okozhatott gondot, hogy Torsten Frings és Michael Ballack játékáról sérülés miatt nem lehetett szó.

 

A német csapat azonban ne kezdett jól, az első negyedórában mindössze Piotr Trochowski előtt adódott ziccer, ám a hamburgi középpályás tíz méterről kihagyta a helyzetet.

 

A 21. percben már semmi nem mentette meg Peter Jehle kapust, egy gyors német kontra során Trochowski Podolskihoz játszott, a Bayern támadója pedig tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

 

A félidőre egygólos német vezetéssel vonultak a csapatok, de szünet után újra a Real Madriddal is hírbe hozott támadó neve került fel az eredményjelzőre: újra Trochowski volt az előkészítő, a középpályás szép szóló után szolgálta ki Podolskit, és a lengyel születésű játékos a bal sarokba lőtt.

 

Egy óra játék után teljesen összezuhant a lelkes liechtensteini alakulat, ennek köszönhető, hogy egy perc alatt két gólt is kaptak a hazaiak: előbb Jehle tolt ki röviden egy beadást, Rolfes pedig megszerezte a harmadik találatot, egy perccel később pedig Schweinsteiger is eredményes volt.

 

Ezzel még nem volt vége a német gólparádénak, a 76. percben Thomas Hitzlsperger is eredményes volt: A nemrég még a Győrt is szomorító középpályás 18 méteres szabadrúgása kissé irányt változtatott Fricken, majd a kapuba került.

 

A kegyelemdöfést végül Heiko Westermann adta meg, a Schalke védője Marco Marin szögletét fejelte a hálóba. A német csapat hozta a kötelezőt, és az első meccs után remek a gólkülönbsége is.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu