A Makó FC nem bírt a Jászberénnyel

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 15:10
Hazai környezetben nem tudta begyűjteni a három pontot a Makó FC a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 13. fordulójában. A vendég Jászberény egy szerencsés találattal sokáig vezetett, ám nem született meg a kiesőhelyen tanyázó csapat első idegenbeli sikere, mert Bány szabadrúgásgóljával döntetlenre mentette a mérkőzést a vendéglátó.


NB II, KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ:
MAKÓ FC-JÁSZBERÉNY 1-1 (0-1)
Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 600 néző. Vezette: Janitz (Oláh, Varga).

MAKÓ: Czirbus- Rakonczai (Veres 85.), Magyar, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik (Hadár 46.), Bány, Molnár V. (Csamangó 60.), Podonyi - Schreiber, Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

JÁSZBERÉNY: Szalma - Gulyás, Hevesi-Tóth, Póti, Hidvégi - Móczó, Bárkányi, Nagy A., Murinai (Mohácsi 60.) – Rebecsák (Majzik 75.), Hamar Vezetőedző: Földesi Károly

Gólszerző: Murinai (44.), Bány (68.)
Sárga lap: Rebecsák (63.), Németh (80.) 

Az erőviszonyoknak megfelelően a mérkőzés első negyedórájában a Makó kezdeményezett. A Jászberény megszállta saját kapujának előterét és minden erejét sündisznóállásának tartására fordította. A kellemetlen tüskék hatékonynak bizonyultak, a Makó alig-alig tudott a kapu közelébe férkőzni.

A 19. percben majdnem meglepte ellenfelét a Jászberény. A szórványos ellenakciók egyike után Hamar 10 méterről pörgetett, de a labda a kapufáról az oldalvonalon túlra pattant. Ez sem volt intő jel a Makó FC számára, továbbra is körülményesen járatták a labdát, a kapura nem jelentettek veszélyt.

Hat perccel a félidő vége előtt mégis megszerezhették volna a vezetést Kolozsvári János tanítványai, de Schreiber lövését blokkolták a védők. És ekkor még hátra volt a feketeleves: a 44. percben egy kapu előtti kavarodás után Murinai közelről a hálóba kotorta a labdát, így a szünetben a vendégeknél volt az előny (0-1).

A második félidő elején Murinai megduplázhatta volna góljai számát, ám ordító helyzetben nem tudta lekezelni a labdát. A túloldalon a Makó mezőfölénye csupán a szögletarányban jelentkezett, a kapura nem jelentettek veszélyt a csatárok.

A 68. percben aztán csak megtört az átok: Bány jó harminc méterről, szabadrúgásból pókhálózta ki a felső sarkot.

A sportszerű mérkőzésen Németh Gyula úgy kapott sárga lapot, hogy pályán sem volt, melegítés közben fegyelmezte meg a játékvezető. A hajrában Maróti kétszer is eldönthette volna a mérkőzést, de nem volt szerencséje, maradt a döntetlen.

EDZŐSZEMMEL:
Kolozsvári János: Halottak napi hangulatban kezdtünk, áhítattal játszottunk. A második félidőre harcosabbakká váltunk, de ez csak a döntetlenre volt végül elég.
Földesi Károly: A Makó vendégeként értékes pontot gyűjtöttünk, habár közel álltunk a győzelemhez.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu